Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Π. Σκοτινιώτης: Το δημόσιο σχολείο θα ανταποκριθεί και φέτος στην κοινωνική του ευθύνη

Στον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, παρέστησαν σήμερα ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να έχουν καλή και δημιουργική χρονιά με ουσιαστικά αποτελέσματα στο έργο τους. Ο κ. Σκοτινιώτης παρακολούθησε τον επίσημο αγιασμό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα 7ο και 22ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, τον οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Επίσης, παρακολούθησε τις τελετές αγιασμού των 4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, τα οποία φέτος συμπλήρωσαν έναν αιώνα λειτουργίας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δυο ιστορικά σχολεία της πόλης, που έχουν αναδείξει σημαντικούς ανθρώπους στην τοπική κοινωνία, δημιουργικές και ελεύθερες προσωπικότητες οι οποίες έχουν ξεχωρίσει σε όλους τους τομείς της ζωής.
Στα δυο συγκεκριμένα σχολεία χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σοβαρές εργασίες συντήρησης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα λόγω παλαιότητας των κτιρίων. Στο 4ο Δημοτικό έγιναν βαφές των εξωτερικών χώρων, εργασίες μόνωσης των τουαλετών, παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση αιθουσών και ασφαλτόστρωση της αυλής, ενώ στο παρακείμενο 5ο Δημοτικό πραγματοποιήθηκαν εργασίες για τη δημιουργία νέων τουαλετών. Παρεμβάσεις συντήρησης έγιναν και συνεχίζονται σε πολλά διδακτήρια του Δήμου Βόλου, με βάση πρωτίστως τα κριτήρια της ασφάλειας, της υγιεινής και της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων.
Αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβλήθηκε από το Δήμο Βόλου προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των διδακτηρίων, ο κ.Σκοτινιώτης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «σ’ αυτό το ζοφερό περιβάλλον που ζούμε, με τις ανυπέρβλητες δυσκολίες και τις δραματικές περικοπές των πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Δημοτική Αρχή έκανε ό,τι επέτρεπαν οι δυνατότητές της και εξάντλησε κάθε περιθώριο, ώστε τα σχολεία της πόλης να ξεκινήσουν τη χρονιά με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις». Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, γιατί χωρίς τη δική τους ανεκτίμητη συνεργασία - όπως είπε - θα ήταν αδύνατο ο Δήμος Βόλου, σ’ αυτές τις συνθήκες, να μπορέσει να ανταποκριθεί ακόμη και στις βασικές υποχρεώσεις του.
Ο Δήμαρχος Βόλου, αφού απηύθυνε τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά, παρότρυνε τους μαθητές να αντλήσουν όσες περισσότερες γνώσεις μπορούν από τους δασκάλους τους, διότι η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη, όπως είπε, και τα παιδιά χρειάζεται να αποκτήσουν εφόδια για να μπορέσουν να σταθούν σ’ ένα πολύ σκληρά ανταγωνιστικό περιβάλλον. Για μία ακόμη φορά, εξάλλου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το δημόσιο σχολείο, παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εκπαιδευτικοί, θα ανταποκριθεί και φέτος στην κοινωνική του ευθύνη και θα δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί.
Στις τελετές αγιασμού των παραπάνω σχολείων παρέστη επίσης η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Σούλα Μπαρτζιώκα, η οποία επανέλαβε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΠ στο δύσκολο έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας, λέγοντας ότι, «παρά τις δυσκολίες που περνάει η ελληνική κοινωνία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο χώρος της Παιδείας, αξίζει να διεκδικούμε το καλύτερο για τα παιδιά».
Στο μεταξύ, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου κλειστό θα παραμείνει την Πέμπτη 12.9.13 και την Παρασκευή 13.9.13 το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, για λόγους ασφάλειας των μαθητών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά των επίπλων στο νέο κτίριο του σχολείου που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 12.9.2013 και την Παρασκευή 13.9.2013 τα 4ο και 17ο Νηπιαγωγεία Βόλου, λόγω μετακόμισης σε νέα κτίρια. Το 4ο Νηπιαγωγείο μεταφέρεται από κτίριο επί της οδού Σταθά 62, όπου λειτουργούσε έως τώρα, σε χώρο του 32ου Δημοτικού Σχολείου στην οδό Βλαχάβα 155-Γ.Δήμου. Αντίστοιχα, το 17ο Νηπιαγωγείο Βόλου μεταφέρεται από την οδό Γ.Δήμου στο νεόδμητο βιοκλιματικό σχολείο που κατασκευάστηκε στη συμβολή των οδών Νικοτσάρα και Β.Κατράκη. Τέλος, θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου το 1ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδας στα Άνω Λεχώνια, λόγω της ανάγκης ολοκλήρωσης των εργασιών ελαιοχρωματισμού στο εσωτερικό του κτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: