Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Πόλος έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες η φετινή Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στα εγκαίνια της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου που πραγματοποιείται και φέτος σ’ έναν πανέμορφο χώρο δίπλα στη θάλασσα. Οι επισκέπτες απόλαυσαν παγωμένο κρασί της Αγχιάλου και χόρεψαν μέχρι πρωίας με τα τραγούδια του Γιώργου Μαργαρίτη και της ορχήστρας του. Στα εγκαίνια της Γιορτής συμμετείχε επίσης το προσκεκλημένο Χορευτικό Συγκρότημα από την Κοφινού της Κύπρου παρουσιάζοντας τοπικούς χορούς. 
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ.Παντελής Πελεκάνος ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε τον  Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη για το καθιερωμένο καλωσόρισμα των επισκεπτών. Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Γιορτή Κρασιού Ν.Αγχιάλου αποτελεί ένα από τους μακροβιότερους θεσμούς της περιοχής και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεργασία και την εθελοντική προσφορά των Συλλόγων της περιοχής και, φυσικά, στον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Η ΔΗΜΗΤΡΑ, που είναι και ο χορηγός του κρασιού από τους αμπελώνες της Ν.Αγχιάλου. Οι φορείς, τόνισε, με τη δράση τους, αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η Νέα Αγχίαλος είναι μια συνεκτική, αλληλέγγυα  και προοδευτική κοινωνία, που, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση, μπορεί να κρατάει ζωντανή την πολιτιστική  παράδοση  της περιοχής και τα  ήθη και τα έθιμα του τόπου. 
«Με αυτή την αντίληψη», υπενθύμισε ο Δήμαρχος, «συνδιοργανώσαμε, πριν από λίγες μέρες, το Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας, η επιτυχία του οποίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς περισσότερα από 4.000 άτομα κατέκλυσαν τον παραλιακό χώρο της Νέας Αγχιάλου και τέθηκαν οι βάσεις για την καθιέρωσή της ως μόνιμου τόπου διεξαγωγής του Ανταμώματος». 
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», Γ.Κίτσιου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο και τις μεγάλες επιτυχίες του Συνεταιρισμού. 
Στα εγκαίνια της Γιορτής Κρασιού παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι  Γ.Γκουντέλιας και X.Τσαμπάζης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Βόλου κ. Γ.Μουλάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι E.Τσάμης, H.Καραπατάκης και Θ.Διαμαντένιας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου Ελ.Διαμαντένιας και τα μέλη του Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Μικροθηβών και Αϊδινίου, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας Α.Ζαφειρόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και αντιπροσωπεία του Δήμου Πομόριε Βουλγαρίας, αδελφοποιημένης πόλης με την Νέα Αγχίαλο με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ηλία Γεωργίεβ Ζίνγοβ, ο οποίος επέδωσε εκ μέρους του Δημάρχου της Πομόριε, ευχαριστήρια επιστολή στον Αντιδήμαρχο Π.Πελεκάνο για τις μέχρι τώρα άριστες σχέσεις μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων.
Τις επόμενες μέρες η Γιορτή Κρασιού θα συνεχιστεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 
Παρασκευή 16 Αυγούστου: Ο Γιώργος Πάγκαλος και η Αΐντα σε ένα μοναδικό γλέντι με χορό μέχρι πρωίας. Συμβολική τιμή 1€.
Σάββατο 17 Αυγούστου: Ξεφάντωμα μέχρι πρωίας με λαϊκό και μοντέρνο πρόγραμμα για όλο τον κόσμο από την Πέγκυ Ζήνα και τον Λούκα Γιώρκα με την παρέα του.
Κυριακή 19 Αυγούστου: Η Γιώτα Γρίβα και ο Κώστας Σαφέτης με την ορχήστρα τους σε ένα δημοτικό γλέντι.
Σε όλους τους επισκέπτες της Γιορτής, προσφέρεται δωρεάν παγωμένο κρασί από τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄. Η είσοδος για το Σάββατο 10€ και την Κυριακή 5€. Παιδιά κάτω των 10 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: