Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με αντιπροσωπεία του Δήμου Πομόριε

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Δήμου Πομόριε Βουλγαρίας, αδελφοποιημένης πόλης με την Νέα Αγχίαλο, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ηλία Γεωργίεβ Ζίνγοβ, που φιλοξενείται από τη Δημοτική Ενότητα Ν.Αγχιάλου με αφορμή τις εκδηλώσεις της Γιορτής Κρασιού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Νέας Αγχιάλου Παντελής Πελεκάνος, ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε τα μέλη της Αντιπροσωπείας για την ιστορική, πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής και τη σύγχρονη παραγωγική φυσιογνωμία του Δήμου, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και τον καθιστούν σημαντικό τουριστικό προορισμό, αλλά και για το συνεχώς αναπτυσσόμενο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Αναφερόμενος ειδικά στη Νέα Αγχίαλο, ο Δήμαρχος τόνισε ότι αποτελεί δυναμική περιοχή η οποία διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου Βόλου, με έργα και δράσεις   υπερτοπικής σημασίας που προωθούνται.   
Επίσης, μίλησε με θερμά λόγια για τη σημασία της αδελφοποίησης της Νέας Αγχιάλου με την πόλη Πομόριε της Βουλγαρίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι επιδίωξη του Δήμου Βόλου είναι να κρατήσει ζωντανή τη σχέση αυτή. 
Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού της βουλγαρικής πόλης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πομόριε θεωρεί εξαιρετικά σημαντικές τις σχέσεις του με τη Νέα Αγχίαλο και γενικότερα με το Δήμο Βόλου και εξέφρασε τη χαρά του για την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στην αποστολή οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: