Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Βόλος… η πόλη των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων

Με την εθνική ομάδα της Ελλάδας να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και την πόλη του Βόλου να φέρνει με εντυπωσιακή επιτυχία εις πέρας τη διοργάνωση ενός ακόμη κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα για νέες, μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, έπεσε η αυλαία του 10ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών, την Κυριακή το βράδυ, στο κατάμεστο Κολυμβητήριο του Βόλου.
Τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας απέναντι στη Ρωσία, αλλά και τον τελικό ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ισπανία, παρακολούθησαν εκατοντάδες Βολιώτες οι οποίοι, καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, έδωσαν δυναμικό «παρών» στα δημοτικά κολυμβητήρια Βόλου και Νέας Ιωνίας, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια των αθλητριών από 15 χώρες του πλανήτη,  ενώ οι εθελοντές αποτέλεσαν για μία ακόμη φορά το «κλειδί» για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Την απόλυτη ικανοποίησή τους για την άρτια διεξαγωγή του Πρωταθλήματος εξέφρασαν τόσο οι εκπρόσωποι της FINA και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, όσο ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός, οι οποίοι τόνισαν σε δηλώσεις τους ότι ο Βόλος ανέβασε ψηλά τον πήχη και ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τη θέση του στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.
Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι ο Βόλος κατάφερε να δώσει και φέτος το «παρών» στα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα με απόλυτη επιτυχία, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην ανάληψη κορυφαίων διοργανώσεων σε διεθνές επίπεδο, αφού ήταν η τέταρτη ανάλογη διοργάνωση σε διάστημα τριών ετών. «Ήταν μια άψογη διοργάνωση την οποία αγκάλιασαν οι Βολιώτες και, όπως όλα δείχνουν, το πόλο απέκτησε καινούριους φίλους στην πόλη μας. Έχουμε καταφέρει, στα χρόνια αυτά, να αποδείξουμε ότι ο Βόλος της δημιουργίας, της ελπίδας, της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων είναι πάντοτε ζωντανός, έτοιμος να ανταποκριθεί, τόσο από πλευράς υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, σε κάθε μεγάλη πρόκληση. Να αποδείξουμε ότι ο Βόλος, ακόμη και σ’ αυτή την τόσο δύσκολη για την πατρίδα μας εποχή, όχι μόνο στέκεται όρθιος, αλλά αναδεικνύεται και ως η πόλη των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων».
«Μετά και από αυτούς τους αγώνες, ανοίγει πλέον ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο για το Δήμο Βόλου στη φιλοξενία αθλητικών γεγονότων διεθνούς εμβέλειας, σε συνεργασία με τους δεκάδες εθελοντές που αποτελούν και τη μεγάλη παρακαταθήκη αυτών των διοργανώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημ.Διαθεσόπουλο καθώς και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης που έδωσαν την ευκαιρία στην πόλη του Βόλου να διοργανώσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παγκόσμιους αγώνες. Επίσης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Γ.Καλτσογιάννη για την άψογη συνεργασία, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την πολύτιμη συμβολή των αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.  
Σημειώνεται ότι, ο Βόλος βρέθηκε για μία εβδομάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ανθρώπων του ναυταθλητισμού απ’ όλο τον πλανήτη, φιλοξενώντας το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών, που ξεκίνησε με μια λιτή, αλλά εντυπωσιακή, γεμάτη πολιτισμό, τελετή έναρξης, αντάξια της ιστορίας, του πολιτισμού και της αισθητικής της πόλης. Η αυλαία έπεσε την Κυριακή με την απονομή των μεταλλίων στις αθλήτριες των τριών ομάδων που κατέκτησαν ένα σκαλί στο βάθρο, των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Ελλάδας, από τους εκπροσώπους της FINA, τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δ. Διαθεσόπουλο, τον Δήμαρχο Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστό, καθώς επίσης και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Π. Μαβίδη,  τον Αντιπρόεδρο κ. Ν.Μαυρόπουλο, το μέλος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχο κ. Σ.Χαλκιά, το μέλος του Δ.Σ. κ. Δ.Μελαχροινό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γ.Καλτσογιάννη  
Μετά τις απονομές ακολούθησε γιορτή στο χώρο του Κολυμβητηρίου προς τιμήν των εθελοντών του Πρωταθλήματος. Ο Δήμαρχος Βόλου απένειμε τιμητικές πλακέτες στις εθελοντικές οργανώσεις Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης & Πολιτικής Προστασίας Αγριάς, για την εθελοντική συμμετοχή και πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, προτρέποντάς τους να κρατήσουν ζωντανή την ιδέα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, που πλέον αποτελεί τη σημαία της πόλης μας.
Επιπλέον, ο κ.Σκοτινιώτης απέστειλε προσωπική επιστολή στον κάθε εθελοντή/εθελόντρια του 10ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών, με την οποία τους ευχαριστεί θερμά για την εθελοντική εργασία που προσέφεραν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχής διοργάνωση του Πρωταθλήματος. «Η συμμετοχή σας ήταν πολύτιμη και είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία την οποία αποκομίσατε θα αποτελέσει για σας σημείο αναφοράς, ώστε να συνεχίσετε την προσφορά στο ίδιο πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης που επιδείξατε, για τη διάδοση των υψηλών και αξεπέραστων αξιών του εθελοντισμού και του αθλητισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Τους εθελοντές ευχαρίστησαν επίσης εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Αντιπεριφερειάρχης Γ.Καλτσογιάννης και εκ μέρους της ΚΟΕ ο Τεχνικός Διευθυντής Ν.Σπηλιωτόπουλος, οι οποίοι εξήραν με τη σειρά τους την ανιδιοτελή προσφορά τους στην πόλη και υπογράμμισαν τα αποτελέσματα της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βόλου και Περιφέρειας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: