Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Προσλήψεις 25 εκπαιδευτών – επιμορφωτών για τα τμήματα του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η πρόσληψη εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στον Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Δήμου Βόλου, μετά το αίτημα που είχε υποβληθεί από τις αρχές Μαρτίου για  τις απαιτούμενες θέσεις. Η έγκαιρη φέτος απάντηση του Υπουργείου διευκολύνει τον προγραμματισμό και τις διαδικασίες προσλήψεων για την ομαλή λειτουργία των τμημάτων του ΔΟΕΠΑΠ, αφού παρακάμπτονται πλέον οι δυσκολίες που είχαν παρουσιαστεί σε όλους του Δήμους της χώρας τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω της εφαρμογής νέου νομικού πλαισίου των καλλικρατικών δήμων. 
Το αίτημα που είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών αφορά την κάλυψη αναγκών  σε καλλιτεχνικά τμήματα με  την παροχή υπηρεσιών με αντίτιμο (δίδακτρα) για διάστημα 8 μηνών . Με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών εγκρίθηκαν 25 θέσεις για τις Διευθύνσεις Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Παιδιού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για θέσεις μουσικών για το Δημοτικό Ωδείο Βόλου και Νέας Ιωνίας και για τα μουσικά τμήματα Δημοτικών Ενοτήτων, χορεύτριες για τη Δημοτική Σχολή Χορού, εικαστικούς, ζωγράφους και κεραμίστες για τα Εικαστικά Εργαστήρια, το Στέκι Παιδιού και Θεατρολόγους και για το Στέκι Παιδιού. 
Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί η προκήρυξη των θέσεων και οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων, όπως και το πρόγραμμα των τμημάτων που θα λειτουργήσουν στους τομείς της Μουσικής, του Χορού και των Εικαστικών της Διεύθυνσης Πολιτισμού, καθώς επίσης στο «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. 
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά θα ισχύσουν μειώσεις διδάκτρων για όλα τα τμήματα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για ειδικές περιπτώσεις μαθητών. 
Για την έγκαιρη έγκριση της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ.Παύλος Μαβίδης τόνισε ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη, αφού δίνει τη δυνατότητα να γίνει έγκαιρος και, επομένως, ορθότερος προγραμματισμός του τρόπου λειτουργίας των τμημάτων του ΔΟΕΠΑΠ, που αποτελούν σημαντικές κυψέλες δημιουργίας, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα ζοφερή περίοδο για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: