Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών στη Ν.Αγχίαλο

Το 5ο πανελλήνιο αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων, τα μέλη των οποίων έλκουν την καταγωγή τους από την Ανατολική Ρωμυλία, φιλοξενεί αύριο Σάββατο η Νέα Αγχίαλος με διοργανωτές το Δήμο Βόλου– Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό πάρκο της περιοχής, στις 7 το απόγευμα, ενώ την επόμενη μέρα, Κυριακή 28 Ιουλίου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για την επέτειο μνήμης του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Ν.Αγχιάλου και ομιλία του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. κ.Γεώργιου Μεριστούδη με θέμα «Μνήμες Προσφυγικού Ελληνισμού».
Το 5ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών θα ξεκινήσει με παρέλαση των Συλλόγων και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη και του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. κ.Γεώργιου Μεριστούδη. Θα ακολουθήσει η απονομή τιμητικών διακρίσεων, ομιλία του επίτιμου προέδρου της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. Ιωάννη Μηνούδη με θέμα «Aνατολική Ρωμυλία, η Αλησμόνητη Πατρίδα», προβολή οπτικού υλικού από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Παπανικολάου με θέμα «Από το χθες …στο σήμερα: Ιστορική προβολή» και χορευτικά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα με την συμμετοχή των απανταχού Ανατολικορωμυλιώτικων Συλλόγων. Αναλυτικά, θα εμφανιστούν τα παρακάτω συγκροτήματα:
Χορευτικό Συγκρότημα Δημοτικής Ενότητας  Νέας Αγχιάλου Δήμου Βόλου
Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ν.Αγχιάλου Βόλου
Πολιτιστικός Σύλλογος  «Η Ανατολική Ρωμυλία» Μεγάλου Μοναστηρίου Λάρισας
Πολιτιστικός Σύλλογος  «Η Ανατολική Ρωμυλία» Νέου Μοναστηρίου Φθιώτιδας
Πολιτιστικός Σύλλογος  «Μέγας Αλέξανδρος»  Ανάβρας Καρδίτσας
Πολιτιστικός Σύλλογος   Σκεπαστού ««Ανατολική Ρωμυλία»
Πολιτιστικός Σύλλογος  «Ανατολική Ρωμυλία» Άσπρου Κιλκίς
Πολιτιστικός Σύλλογος  «ΑΜΥΔΩΝ» Αξιοχωρίου Κιλκίς
Πολιτιστικός Σύλλογος   Κίτρους Πιερίας
Πολιτιστικός Σύλλογος  «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας Κιλκίς
Πολιτιστικός Σύλλογος  Μάνδρων Κιλκίς
Πολιτιστικός Σύλλογος  «Η Ανατολική Ρωμυλία»  Ευξεινούπολης Μαγνησίας
Πολιτιστικός Σύλλογος  «Ο Φάρος»  Κοιλάδας Λάρισας
Πολιτιστικός Σύλλογος  «Ανατολική Ρωμυλία» Καρυωτών Γιαννιτσών
Καλλιτεχνικός Όμιλος Χαλκηδόνας
Σύλλογος  Καταγομένων εξ Ανατολικής Ρωμυλίας Ν. Μαγνησίας
Πολιτιστικός Σύλλογος  «Ανατολική Ρωμυλία» Αιγείρου Κομοτηνής
Σύλλογος  Ανατολικορωμυλιωτών Ν. Εβρου
Σύλλογος  Γυναικών Δικαίων Έβρου
Σύλλογος  «Αγ. Γεώργιος» Βαφειοχωρίου Κιλκίς
Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης
Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος «Η Διάπλασις» Ριζομύλου Μαγνησίας
Πολιτιστικός Σύλλογος  Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Διάδοσης και Προβολής Παράδοσης Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου
Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει Ανατολικορωμυλιώτικο γλέντι με τα μουσικά συγκροτήματα: «Κοιλάδας»: Mιχάλης Ανδρέου (γκάιντα), Δήμητρα Στάθη (φλογέρα, τραγούδι), Δημήτρης Μποκόρος (ακορντεόν), Σπύρος Μινοβγίδης (τραγούδι), Παναγιώτης Εκίζογλου (νταούλι) - «Οι Θράκες»: Κυριάκος Ιωαννίδης (γκάιντα), Δημήτρης Δραγανίδης (ακορντεόν, φλογέρα), Νίκος Λιτούδης (ακορντεόν), Τάσος Αλευρούδης (τραγούδι) - «Ορφέας»: Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης (καβάλι, γκάιντα), Παναγιώτης Κωνσταντινίδης (ακορντεόν), Μαρίνα ζωγράφου (τραγούδι ), Βλαχογιάννης Ηλίας (νταούλι), Νίκος Μπόζογλου (ακορντεόν)
Συμμετέχουν επίσης οι καταξιωμένοι μουσικοί: Γιώργος Ξανθούλης (ακορντεόν), Δημήτρης Αλταντζίδης (ακορντεόν, τραγούδι), Δήμος Ναστούδης (ακορντεόν), Στέφανος Στεφούδης (ακορντεόν), Μανώλης Ντομπρούδης (γκάιντα), Γιάννης Κουτσάκης (νταούλι),
Πέτρος Βουβαλούδης (καβάλι, φλογέρα), Στέργιος Λουλούδης ( νταούλι).

“Βραδιές Νεολαίας” 
Η Νεολαία της ΠΟΣΑΡ μετά την περσινή πετυχημένη διοργάνωση στη Μαρώνεια της Κομοτηνής, με την υποστήριξη πάντα των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, πραγματοποιεί και φέτος τριήμερο εκδηλώσεων στις 26, 27 και 28 Ιουλίου στη Νέα Αγχίαλο. Πρόκειται για το Αντάμωμα των απανταχού νέων (Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα), το οποίο διοργανώνεται με πολύ μεράκι και αγάπη για την “Ανατολική Ρωμυλία” με στόχο να μεταλαμπαδεύσει τη φλόγα και την αγάπη για την παράδοση στους νέους, το  μέλλον της Πολιτιστικής κληρονομιάς, δίνοντας συγχρόνως “πνοή” και “φτερά” στην παράλληλη δράση, αυτή του 5ου Πανελλήνιου Ανταμώματος των Ανατολικορωμυλιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: