Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Νέο ξεκίνημα για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βόλου

Έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία του διεθνούς φήμης μαέστρου, βολιώτη στην καταγωγή, Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, και με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, ο Δήμος Βόλου προχώρησε στην ανασύσταση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δομές στο χώρο του πολιτισμού. Η ορχήστρα επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο με τη μουσική παράσταση «Για ένα ποτήρι γάλα», την Κυριακή 12 Μαΐου στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.
Ενόψει της παράστασης, αύριο Πέμπτη 9 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στο Δημαρχείο του Βόλου, από τον Δήμαρχο Π.Σκοτινιώτη και τα αρμόδια στελέχη της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του πολιτισμού, τον Δ.Μαραγκόπουλο και τον Ι.Μπαλτσαβιά.
Η προσπάθεια ανασύστασης της Ορχήστρας ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο νέο μουσικό της ταξίδι συμμετέχουν σαράντα περίπου νέοι και παιδιά, σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου – και όχι μόνο – οι οποίοι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους φιλοδοξώντας σε μια δημιουργική πορεία. Έως το τέλος της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου είναι προγραμματισμένες ήδη δύο διαφορετικές εμφανίσεις της Ορχήστρας.
Η πρώτη εμφάνιση γίνεται με τη μουσική παράσταση «Για ένα ποτήρι γάλα» η οποία βασίζεται στο ομότιτλο παραμύθι της Αγγελικής Βαρελά και ανεβαίνει σε μουσική Ανδρέα Μιμαίου που είναι διδάκτορας του Ιόνιου Πανεπιστημίου και καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Εκτός από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Βόλου, στην παράσταση συμμετέχουν και άλλες καλλιτεχνικές δυνάμεις του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα, σπουδαστές του Προωδειακού τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, διακεκριμένοι μουσικοί και καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Αγροκώστας (αφήγηση – τραγούδι), ο εικαστικός Νίκος Ποδιάς (σκηνονογραφία - animation), η Κορίνα Ιωαννίδου (χορογραφίες). Την επιμέλεια και οργάνωση του Προωδειακού τμήματος έχει αναλάβει η καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Ελένη Ιωαννίδου, ενώ η μουσική διδασκαλία τμήματος της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου είναι της καθηγήτριας Μονωδίας και Χορωδίας Αναστασίας Μπάρδα.
Θα δοθούν δύο παραστάσεις, πρωινή και βραδινή. Στη βραδινή θα παραβρίσκεται και η συγγραφέας του έργου Αγγελική Βαρελά. Η είσοδος για τις παραστάσεις είναι ελεύθερη με αριθμημένες προσκλήσεις, τις οποίες το κοινό μπορεί να προμηθεύεται από τη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου (τηλ. επικοινωνίας 24210 36992) και από την Παλαιά Ηλεκτρική, μισή ώρα πριν από κάθε παράσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: