Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Π.Μαβίδης: Άριστη η συνεργασία του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με αθλητικούς Συλλόγους και φορείς της πόλης

Σχετικά με τη μη διεξαγωγή στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης του προγραμματισμένου φιλικού αγώνα ανάμεσα στις ομάδες παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου και Α.Ο. Σοφάδων, την Τετάρτη 1η Μαΐου, λόγω υπηρεσιακού λάθους, σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου επισημαίνει τα ακόλουθα: «Ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έχει άριστη συνεργασία με όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου Βόλου, στους οποίους παραχωρεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις προς χρήση, με σοβαρό οικονομικό κόστος για τον Οργανισμό –και μάλιστα σε μια περίοδο με δραματικές περικοπές των επιχορηγήσεων προς την Αυτοδιοίκηση-  και με το προσωπικό της Διεύθυνσης Αθλητισμού να εξυπηρετεί τις ανάγκες που προκύπτουν.
Σε όλους τους αγώνες που φιλοξενούνται σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άψογη διεξαγωγή τους, ακόμη και όταν τα γήπεδα υφίστανται τις συνέπειες της υπερχρήσης. Το ίδιο συμβαίνει και με το Σύλλογο Παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος τιμά την πόλη μας με την παρουσία και τη δράση του. Κάθε φορά που υποβάλλει αίτηση για χρήση δημοτικού γηπέδου, η αίτησή του γίνεται πάραυτα δεκτή με μεγάλη χαρά.
Δεν μπορεί όμως ένα λάθος που αναγνωρίστηκε και για το οποίο μάλιστα ζητήθηκε δημοσίως συγγνώμη από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, να ακυρώνει τη συνεχόμενη υποστήριξη του Οργανισμού και κατ’ επέκταση του Δήμου προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δεν μπορεί επίσης, να συνδέεται με το Μουσείο Αθλητισμού και να μεταφράζεται ως δήθεν αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία του, το οποίο θεωρούμε ότι είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για την πόλη και θα πρέπει να τύχει σοβαρής διαβούλευσης και συνεργασίας των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της ιστορίας του Βολιώτικου αθλητισμού στο σύνολό του.
Σε κάθε περίπτωση, οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου είναι ανοιχτές από το πρωί μέχρι το βράδυ και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αθλητισμού βρίσκονται στις θέσεις τους για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των αθλούμενων. Σε μια εποχή που οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε άλλες πόλεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, στο Βόλο παραμένουν ανοιχτές και σε πλήρη λειτουργία. Περισσότεροι από εκατό Σύλλογοι  εξυπηρετούνται στα δεκάδες γήπεδα ποδοσφαίρου, κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα αντισφαίρισης, και εκατοντάδες αθλητές κάθε ηλικίας αξιοποιούν καθημερινά τις αθλητικές υποδομές, γεγονός που έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση της θέσης του Βόλου στον εθνικό και παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.
Ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κατανοεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε αλλά θεωρεί ανεπίτρεπτο και εξαιρετικά μικρόψυχο ένα μεμονωμένο γεγονός να γίνεται αφορμή για τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ειδικά σ’ έναν τομέα όπου οι άνθρωποι που τον υπηρετούν έχουν προσφέρει και προσφέρουν σπουδαίο έργο, σε συνεργασία πάντα με όλους τους αθλητικούς φορείς του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: