Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ρεκόρ στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα …σπάει η πόλη του Βόλου

Ένα ακόμη παγκόσμιο αθλητικό γεγονός ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η πόλη του Βόλου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στη διοργάνωση κορυφαίων διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 25 Αυγούστου 2013 στα δημοτικά κολυμβητήρια του Βόλου, με τη συμμετοχή 16 ομάδων απ’ όλο τον πλανήτη. Συνδιοργανωτές είναι η Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί το Παγκόσμιο Πόλο Νέων Ανδρών το 2011, το προκριματικό τουρνουά  στο πλαίσιο  του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών το 2012 και το Παγκόσμιο Συγχρονισμένης Κολύμβησης επίσης το 2012. 
Σε συνάντηση που είχαν την Κυριακή ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και ο Αντιπερεφερειάρχης Μαγνησίας Γ.Καλτσογιάννης με τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δημ. Διαθεσόπουλο και τον Τεχνικό Διευθυντή της ΚΟΕ Ν.Σπηλιωτόπουλο, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα για την καλύτερη προετοιμασία και διεξαγωγή των αγώνων. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ.Παντσάς, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου Π.Μαβίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Ν. Μαυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αγριάς-Αρτέμιδας Σ.Χαλκιάς, αρμόδιος για θέματα αθλητικών υποδομών στο πλαίσιο του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ, εκπρόσωποι των ναυταθλητικών σωματείων της πόλης ΝΟΒ, ΝΙΚΗ και ΟΥΚ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. 
Κατά τη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση για τον συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών και δράσεων ανά τομέα ευθύνης. Όπως μεταξύ άλλων τονίστηκε, οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Βόλου πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών και το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι μικρές παρεμβάσεις συντήρησης. Επίσης τέθηκαν θέματα που αφορούν τη διαμονή και φιλοξενία των αθλητών, την  τελετή έναρξης των Αγώνων, καθώς και την κινητοποίηση εθελοντών οι οποίοι, για μία ακόμη φορά, πρόκειται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης. 
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών θα λάβουν μέρος δεκάδες αθλήτριες από 16 χώρες της υφηλίου και συγκεκριμένα από: Ελλάδα, Ισπανία, Καναδά, Μεξικό, Αμερική, Ιταλία, Καζακστάν, Ν.Ζηλανδία, Αυστραλία, Ουκρανία, Ν.Αφρική, Ουζμπεκιστάν, Ρωσία, Ουγγαρία, Βραζιλία, Μ.Βρετανία. 
Ο κ. Διαθεσόπουλος, επικαλούμενος την εμπειρία των δυο προηγούμενων διοργανώσεων, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Πρωτάθλημα θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «ο Βόλος φέρει πλέον «βαριά» κληρονομιά ως διοργανώτρια πόλη μεγάλων αθλητικών γεγονότων, αφού έχει καταρρίψει πλέον κάθε προηγούμενο ρεκόρ». 
Από την πλευρά τους ο κ.Σκοτινιώτης και ο κ.Καλτσογιάννης υπογράμμισαν ότι «οι αλλεπάλληλες διοργανώσεις επιβεβαιώνουν τον δυναμισμό που αναπτύσσει ο Βόλος στη φιλοξενία κορυφαίων αθλητικών γεγονότων και αναδεικνύουν τις οργανωτικές δυνατότητες του Δήμου και της πόλης σε όλα τα αθλήματα, ιδιαίτερα δε στο χώρο του ναυταθλητισμού. Η επιτυχία των προηγούμενων παγκόσμιων διοργανώσεων αποδεικνύει ότι ο Βόλος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε αθλητική πρόκληση, τόσο από πλευράς υλικοτεχνικών υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, με την αποφασιστική συνδρομή και δεκάδων εθελοντών, ενώ σε καθοριστικό παράγοντα της επιτυχίας αναδεικνύεται η γόνιμη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Εκ μέρους των ναυταθλητικών σωματείων συμμετείχαν συγκεκριμένα οι: Δημήτρης, Δημαρέλλος εκπρόσωπος ΝΟΒΑ, Τάσος Μαρινάγης, Πρόεδος ΟΥΚ Βόλου, Απόστολος Δανιηλίδης, εκπρόσωπος ΟΥΚ Βόλου και Πέτρος Μπλάνας, εκπρόσωπος ΝΙΚΗΣ Βόλου. Επίσης, συμμετείχαν από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. οι: Δημήτρης Μελαχροινός, μέλος Δ.Σ ΔΟΕΠΑΠ, Γιώργος Χρήστου, Διευθυντής Αθλητισμού, Αντώνης Μυριτζής, Προϊστάμενος Αθλητικών Εγκαταστάσεων, Κώστας Κίνης, στέλεχος Διεύθυνσης Αθλητισμού και Γεωργία Αϊστρατή, Υπεύθυνη Κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: