Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Σοβαρό ενδιαφέρον από την AEGEAN να συμπεριλάβει το αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου στους προορισμούς της

Οι προοπτικές δραστηριοποίησης της AEGEAN στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου, υπό τον Δήμαρχο κ.Πάνο Σκοτινιώτη, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της εταιρείας και εκπροσώπων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής. Η αξιοποίηση του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου.
Η πραγματοποίηση της σύσκεψης επιδιώχθηκε από τη Δημοτική Αρχή Βόλου στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την αξιοποίηση του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου.
Ειδικότερα, σε συνέχεια της συνάντησης του κ.Σκοτινιώτη με τον Αντιπρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN κ.Ευτύχιο Βασιλάκη, τον Μάϊο του 2012 στην Αθήνα, και των επίμονων επαφών που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία της Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου Σ.Μπαρτζιώκα, πέντε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με επικεφαλής τον Διευθυντή Διοίκησης και Υπηρεσιών Εδάφους Ιωσήφ Μαστραντωνάκη, επισκέφθηκαν σήμερα το Βόλο και σε συνάντηση που είχαν με τους αρμόδιους φορείς, δήλωσαν  ότι εξετάζουν με ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στους προορισμούς της AEGEAN. Οι συζητήσεις αφορούν την πραγματοποίηση πτήσεων κυρίως προς τις παραδοσιακές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, αλλά και προς τις νέες τουριστικές αγορές στις οποίες επιχειρεί άνοιγμα ο Δήμος Βόλου (Ρωσία, Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ).   
Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση, παρουσίασαν στα στελέχη της AEGEAN τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, το οποίο εξυπηρετεί ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα. Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε συγκεκριμένα ότι, το αεροδρόμιο αποτελεί για την περιοχή μας την  κορυφαία υποδομή υποστήριξης της τουριστικής κίνησης και ανάπτυξης, γι’ αυτό και η αξιοποίησή του είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Εξυπηρετεί, όπως τόνισε, μια περιοχή με πληθυσμό άνω του 1 εκατομμυρίου κατοίκων και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο. 
Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη μεγάλη παράδοση των τουριστικών σχέσεων της περιοχής μας με τις γερμανόφωνες χώρες της Ευρώπης, καθώς και το ενδιαφέρον που υπάρχει από εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τη Δυτική, κυρίως, Θεσσαλία, για πτήσεις που θα συνδέουν τον τόπο διαμονής τους (κυρίως Γερμανία) με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπως αυτό εκφράστηκε από τους ίδιους στο Παγκόσμιο Συνέδριο των απανταχού Θεσσαλών που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Βόλο. Επίσης, αναφέρθηκε στις στοχευμένες προσπάθειες του Δήμου Βόλου για άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, όπως η Ρωσία, η Τουρκία και το Ισραήλ, και στις προοπτικές προσέλκυσης τουριστών που ενδιαφέρονται για τις ειδικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στο Πήλιο και είναι ευρύτατα διαδεδομένες.   
Από την πλευρά του ο κ.Μαστραντωνάκης, όπως και τα άλλα στελέχη της AEGEAN,  αναφέρθηκαν στους στόχους της εταιρείας που επικεντρώνονται στο τρίπτυχο «εξωστρέφεια – καινοτομία - οικονομία κλίμακος», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η AEGEAN στοχεύει στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται όλες οι προοπτικές, μεταξύ των οποίων και η δραστηριοποίηση της εταιρείας στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου. «Η περίπτωση του Βόλου», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, «παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται, θεματικά και εναλλακτικά, για τουριστικά πακέτα υψηλών βαλαντίων».
Οι δυο πλευρές (τοπικοί φορείς και εταιρεία) συμφώνησαν να καταβάλλουν κοινή προσπάθεια για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων σε συγκεκριμένη βάση και, στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να σταλούν στην εταιρεία τα απαραίτητα στοιχεία κίνησης για κάθε τουριστική αγορά, ώστε να αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα. Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι η συζήτηση με τα στελέχη της AEGEAN ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και ότι ο Δήμος Βόλου θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί το συντομότερο δυνατό, με την προσδοκία το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου να συμπεριληφθεί στους προορισμούς της AEGEAN, αν είναι δυνατόν, από την επόμενη κιόλας χρονιά. 
Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και Δημοτικής Αστυνομίας Δ.Δερβένης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου Σ.Μπαρτζιώκα, η κ.Μ.Θλιβερού εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κ.Λεβέντης και το μέλος του Δ.Σ. Αν.Διακοδημήτρης, η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θ.Καμμένου και ο Αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Ν.Αγχιάλου Κ.Ευσταθίου. Από την AEGEAN παρέστησαν, εκτός από τον κ.Μαστραντωνάκη, η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου Στ.Σαλούτση, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ Χ.Νταλέκου, ο Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδος Στ.Σαδόπουλος και η Διευθύντρια Πωλήσεων Β.Ελλάδας Ειρ.Σιδηροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: