Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις ανάπλασης σε σχολικές αυλές του Δήμου Βόλου

Επεκτείνεται το πρόγραμμα παρεμβάσεων σε αυλές σχολικών μονάδων του Δήμου Βόλου καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση (30.4.13) ενέκρινε τη μελέτη του έργου: «Ανακατασκευές αύλειων χώρων σχολικών συγκροτημάτων». Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 100.000€ θα δημοπρατηθεί με δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό και θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου. Το έργο έρχεται να ικανοποιήσει πάγια αιτήματα σχολικών μονάδων του Δήμου Βόλου, δίνοντας προτεραιότητα σε μεγάλους αύλειους χώρους όπου υπάρχουν ιδιαίτερες φθορές και σημεία υψηλής επικινδυνότητας.
Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία καταρχήν επιλέγησαν είναι το 27ο  Δ.Σ. στις Αλυκές,  το 18ο Δ.Σ., το 7ο Δ.Σ. στα Μελισσάτικα, το 1ο Δ.Σ. Αγριάς, το 5ο Γυμνάσιο Βόλου και το 1ο Λύκειο/1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπονται εργασίες ασφαλτικών επιστρώσεων με ασφαλτόμιγμα ή αλλά ασφαλτικά υλικά, καθώς και συμπληρωματικές εργασίες οι οποίες περιλαμβάνουν επισκευές κρασπεδορείθρων και περιφράξεων παρτεριών, με σεβασμό πάντοτε στη διαρρύθμιση των αυλών και την φύλαξη των χώρων πρασίνου σε κάθε σχολική μονάδα.
Με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν φέτος συνεχίζεται το αντίστοιχο περσινό έργο «Ποιοτική αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων», συνολικής συμβατικής δαπάνης 371.355,66 ευρώ, με χρηματοδότηση από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι το έργο είχε σταματήσει προσωρινά καθώς καθυστερούσαν οι πληρωμές από πλευράς ΟΣΚ προς τον ανάδοχο. Ήδη, όμως, εξοφλήθηκε ο 2ος λογαριασμός και έτσι οι εργασίες συνεχίζονται πλέον απρόσκοπτα. Υπενθυμίζεται οι παρεμβάσεις αφορούν τα σχολικά συγκροτήματα: 23 ο Δημοτικό Σχολείο &  23 ο Νηπιαγωγείο,  1 ο   &   25ο Δημοτικά Σχολεία, 14 ο &  19 ο  Δημοτικά Σχολεία,  2ο  &  8ο   Λύκεια & Εσπερινό , 7 ο   &   9 ο Γυμνάσια, 32ο Δημοτικό Σχολείο &  17ο  Νηπιαγωγείο.
Σε κοινή τους δήλωση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ.Μπαρτζώκα, υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη παρέμβαση για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου των σχολικών μονάδων του Δήμου, επισημαίνοντας συγκεκριμένα ότι «το έργο υλοποιεί τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για επέκταση του προγράμματος αναβάθμισης των σχολικών αυλών, η οποία έχει αναληφθεί κατά την έγκριση της μελέτης για το έργο που χρηματοδοτεί ο ΟΣΚ. Προφανώς, οι αυλές οι οποίες χρήζουν αντίστοιχων παρεμβάσεων είναι περισσότερες, γι’ αυτό και σχεδιάζουμε, στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου, να επεκτείνουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα».



Δεν υπάρχουν σχόλια: