Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ξηλώνονται 10 σχολάζοντα περίπτερα από διάφορα σημεία της πόλης

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 20.5.13 η αποξήλωση των δέκα (10) σχολαζόντων περιπτέρων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια από τις εγκαταλελειμμένες αυτές κατασκευές. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από τη Δημοτική Αρχή Βόλου, με στόχο την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της πόλης. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου την περασμένη Τρίτη, όπου υπήρξε ενημέρωση για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν προκειμένου να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των περιπτέρων, αλλά και για τον τρόπο που θα γίνει η επιχείρηση αποξήλωσης.
Όπως είναι γνωστό, για την κατάργηση των περιπτέρων έχει ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. H καταγραφή των σχολαζόντων περιπτέρων αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης και του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ.Νίκου Μόσχου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης, ενώ ακολούθησαν οι θετικές γνωμοδοτήσεις από την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, πριν ληφθεί η τελική ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά από συνεννόηση των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ, ξεκίνησαν τις διαδικασίες για τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες τελικά ολοκληρώθηκαν σήμερα. Έτσι, τη Δευτέρα ξεκινούν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου οι εργασίες απομάκρυνσης των περιπτέρων και άμεσης αποκατάστασης των πεζοδρομίων, καθώς θα απαιτηθούν πλακοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και άλλες παρεμβάσεις. Οι εργασίες αυτές θα γίνονται ταυτόχρονα με την αποξήλωση, προκειμένου να μη προκύψουν προβλήματα προσβασιμότητας και να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος στην κυκλοφορία.
Οι θέσεις στις οποίες βρίσκονται τα σχολάζοντα περίπτερα είναι:
1. Γρ Λαμπράκη –Παπαδιαμάντη
2.Γ.Δήμου-Αγ.Βασιλείου (2ας Νοεμβρίου-Ζάχου)
3.Ρ.Φερραίου-ΑΘ.Διάκου
4.Κ.Καρτάλη-Μακρυγιάννη
5. Δ.Φιλιππίδη –Αναλήψεως
6.Γαζή - Γκλαβανή
7.Γαζή –Κοραή
8.Ελ.Βενιζέλου-Αλεξάνδρας –T.Oικονομάκη
9.Πολυμέρη-Φ.Ιωάννου
10.Oρμηνίου –Δ.Πολιορκητού


Δεν υπάρχουν σχόλια: