Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πέφτει η αυλαία της παράστασης «Παραμύθι χωρίς Όνομα»

Κατόπιν απαίτησης του κοινού, μία ακόμη βραδινή παράσταση του έργου «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, στις 9,00μ.μ. στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Οι βραδινές παραστάσεις που προηγήθηκαν, δεν κάλυψαν τη ζήτηση σε εισιτήρια, καθώς το Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής διαθέτει μόνο 200 θέσεις και από το «ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου», αποφασίστηκε τροποποίηση του προγράμματος του θεάτρου, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι θεατές οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέσεις τις προηγούμενες ημέρες.
Θέατρο για όλη την οικογένεια
Η εν λόγω θεατρική παραγωγή, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια  του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου να καθιερώσει το «Θέατρο για όλη την οικογένεια», να προτείνει στο κοινό παραστάσεις οι οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον για όλα τα μέλη μίας οικογένειας, ασχέτως ηλικίας και να ωθήσει στην κοινή έξοδο από το σπίτι παιδιών και γονέων, προκειμένου να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα παράσταση, η οποία στη συνέχεια θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των μελών της οικογένειας, θα οδηγήσει σε ανταλλαγή απόψεων, σε ευχάριστες διαπιστώσεις – κυρίως για τους γονείς -  και στο τέλος, μία κοινή γλυκιά ανάμνηση για όλους. Το θεατρικό αυτό είδος ευδοκιμεί στις μεγαλουπόλεις του εξωτερικού, το αμιγώς παιδικό θέατρο πραγματοποιείται πλέον μόνο για τις μικρές νηπιακές – προνηπιακές ηλικίες, ενώ  αντί για τις παιδικές σκηνές,  ανεβάζουν παραστάσεις που αφορούν το σύνολο της οικογένειας και η τεράστια  επιτυχία τέτοιων έργων οδήγησε τους ευρωπαίους θεατρικούς επιχειρηματίες στο ανέβασμα μεγάλων καλλιτεχνικών και εισπρακτικών επιτυχιών.  Τα τελευταία χρόνια, οι μεγαλύτερες επιτυχίες σε West End και Broadway σημειώθηκαν από παραστάσεις «οικογενειακού θεάτρου», παραστάσεις όπως το «War Horse» που ξεκίνησε από το αγγλικό εθνικό θέατρο, ταξίδεψε ανά τον κόσμο και τελικά γυρίστηκε και στον κινηματογράφο, παράσταση όπως το «Wicked» - το μιούζικαλ που αποτελεί θεατρική συνέχεια του κλασικού «Μάγου του Οζ», το «Coram Boy» που σκηνοθέτησε η Melly Still και άνοιξε νέους σκηνοθετικούς δρόμους για το θέατρο, ο θρυλικός «Oliver» στο West End με τον Rowan Atkinson (γνωστό ως Mr Bean) μάλιστα στο ρόλο του Φάγκιν. Με την πολιτική αυτή, επιτυγχάνεται ταχύτερα η θεατρική παιδεία, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν από μικρή ηλικία να πηγαίνουν στο θέατρο και να παρακολουθούν έργα που δεν απευθύνονται απέναντί τους ως σε παιδιά, αλλά απευθύνονται σε αυτά, όπως απέναντι στον κάθε ενήλικο απαιτητικό θεατή.
Πηνελόπης Δέλτα – «Παραμύθι Χωρίς Όνομα»
Το  «Παραμύθι χωρίς Όνομα» εκτυλίσσεται στον κόσμο του Βασιλείου της Μοιρολατρίας, της χώρας που κυβερνά ο βασιλιάς Αστόχαστος, με τρόπο που δίκαια παραπέμπει στο όνομά του. Η χώρα καταρρέει, τα ταμεία του κράτους είναι άδεια, οι πολίτες είναι όλοι άνεργοι και σιγά σιγά εγκαταλείπουν το βασίλειο. Το αίτημα του βασιλιά Αστόχαστου σε συγγενικό βασίλειο για σύναψη δανείου…..μένει αναπάντητο και εξωτερικοί εχθροί ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Μοιρολατρία.
Κοινά σημεία με το σήμερα; Πολλά!!
Η αλληγορία που στην ουσία χαρακτηρίζει το έργο, «κλείνει το μάτι» στην ενήλικο θεατή και η απεικόνιση της σημερινής πραγματικότητας μέσα στο σκληρό παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση στους ενήλικες,  καθώς το έργο δε διστάζει να τους φέρει «προ των ευθυνών τους».
Το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» στη σκηνή της Παλαιάς Ηλεκτρικής
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη, Σκηνικά – Κοστούμια Ιωάννα Τουλούπη, Φωτισμούς Κώστα Τατάκου. Βοηθός Σκηνοθέτη και υπεύθυνος για τα video o Χαράλαμπος Παυλίδης, ενώ τα τραγούδια του έργου διασκευάστηκαν και ενορχηστρώθηκαν στο Studio A440 του Γιώργου Ζαγόρη.
Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Ματίνα Καλογεροπούλου, Σταύρος Καραγιάννης, Ειρήνη Κουτρουμάνου, Αντώνης Κουτσελίνης, Σπύρος Μαβίδης, Μαρία Μαργαρίτη – Χαϊντούτη, Νατάσα Μήττα, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Δημήτρης Νάνος, Σταμάτης Παγασαίος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Περικλής Τσαμαντάνης, Μαρία Φραγκουδάκη. Συμμετέχει ο χορωδός Γαβρήλος Μουσκής.
Η τιμή του εισιτηρίου για τις βραδινές παραστάσεις έχει οριστεί στα 5€ για τους ενήλικες και στα 3€ για φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια.
Πρόγραμμα προπώλησης εισιτηρίων
για την παράσταση της Κυριακής 14/4/2013
- Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Απριλίου, η προπώληση θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, από το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων «ΔΙΑΥΛΟΣ» (Τοπάλη με Δημητριάδος, τηλ. 24210 25363).
- Σάββατο 13 Απριλίου, η προπώληση θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00μ.μ., από το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων «ΔΙΑΥΛΟΣ» (Τοπάλη με Δημητριάδος, τηλ. 24210 25363).
- Κυριακή 14 Απριλίου, η προπώληση θα πραγματοποιηθεί από τις 7,00 το απόγευμα έως και την έναρξη της παράστασης, από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής (τηλ. 24210 78164).

Δεν υπάρχουν σχόλια: