Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Πρόβλημα για το κατάστημα «Αύρα» με την έκδοση νέας άδειας λειτουργίας

«Σταθερή βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι  να διασωθούν παραδοσιακά καταστήματα της πόλης, όπως είναι η “Αύρα” στον Άναυρο. Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι υποχρεωμένες να εκτελέσουν τις δικαστικές αποφάσεις και να τηρήσουν την ισχύουσα Νομοθεσία», επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης  κ.Δερβένης. Σημειώνεται ότι το ιστορικό κατάστημα «Αύρα» στην παραλία του Αναύρου παραμένει κλειστό, μετά από τη δικαστική απόφαση για ακύρωση της άδειας λειτουργίας του. Ο επιχειρηματίας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης νέας άδειας με την κατάθεση φακέλου δικαιολογητικών στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου, ωστόσο η άδεια δεν μπορεί προς το παρόν να εκδοθεί, μέχρι να προσκομιστεί ο τίτλος νόμιμης κατοχής του ακινήτου.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, με απόφαση του Β΄ Τμήματος του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου (217/15.9.2010) ακυρώθηκε η Απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, βάσει της οποίας ο Δήμος Βόλου, το 2003, είχε χορηγήσει στον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους.
Όπως ήταν υποχρεωμένες, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου έδωσαν εντολή για σφράγιση του καταστήματος. Ωστόσο, με Προσωρινή Διαταγή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου (13.5.11) ανεστάλη η εκτέλεση της απόφασης σφράγισης. Ακολούθησε στις 10.1.13 Απόφαση του Α΄ Τμήματος του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία απορρίφθηκε η από 12.5.11 αίτηση αναστολής του ενδιαφερόμενου, κατά της απόφασης σφράγισης.
Έτσι, στις 12.2.13, δόθηκε υποχρεωτικά η εντολή σφράγισης του καταστήματος, αφού  λειτουργούσε χωρίς άδεια. Το κατάστημα σφραγίστηκε στις 28.2.2013 από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου.
Στις 28.3.13 με αίτησή του, με συνημμένα δικαιολογητικά, ο ενδιαφερόμενος ζήτησε   την εκ νέου χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος. Ωστόσο, βάσει εγγράφων της Κτηματικής Υπηρεσίας Μαγνησίας και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά και εισηγήσεων των αρμοδίων υπηρεσιών, αυτό δεν μπορεί να γίνει μέχρι την προσκόμιση στην αρμόδια Υπηρεσία του τίτλου νόμιμης κατοχής του ακινήτου.
Σημειώνεται ότι υπάρχει μακρά δικαστική διαμάχη για την κυριότητα του ακινήτου μεταξύ των ενδιαφερομένων και του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εκπροσωπείται από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: