Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τα παιδιά του Οδηγισμού «μεταμόρφωσαν» την παιδική χαρά στην Αγριά

Στον εξωραϊσμό της παιδικής χαράς που βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην Αγριά, προχώρησαν το Σάββατο τα παιδιά του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με την υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς. Με την καθοδήγηση και υπό την επίβλεψη στελεχών του Τμήματος, παιδιά ηλικίας από 5 έως 17 ετών ανέλαβαν δράση προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα της παιδικής χαράς. Με χρώματα και υλικά που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου, τα παιδιά έβαψαν τα παιχνίδια της παιδικής χαράς, ζωγράφισαν τον τοίχο του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, καθάρισαν το χώρο, ενώ πραγματοποίησαν παράλληλα εξόρμηση καθαρισμού της ακτής κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.
Συνολικά, στις εθελοντικές δράσεις συμμετείχαν 60 παιδιά και περίπου 10 στελέχη του Τοπικού Τμήματος Αγριάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, το οποίο λειτουργεί από το 1960 προσφέροντας πλούσιο έργο για τα παιδιά της περιοχής.
 Όπως ανέφερε η Έφορος του Τοπικού Τμήματος Κασσιανή Αγλαϊνη, είναι η τρίτη φορά που τα παιδιά του Οδηγισμού στην Αγριά αναλαμβάνουν να εξωραϊσουν έναν δημόσιο χώρο - είχε προηγηθεί ο χρωματισμός του δημοτικού σχολείου δυο φορές στο παρελθόν – προωθώντας το μήνυμα του εθελοντισμού για μια πόλη πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη. Η κ.Αγλαϊνη, όπως και η Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Ντ.Βουδούρη, ευχαρίστησαν το Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Αγριάς - Αρτέμιδας Σ.Χαλκιά και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη, για την άμεση ανταπόκριση και την υποστήριξη της πρωτοβουλίας τους.
Ο κ.Χαλκιάς από την πλευρά του επισήμανε ότι η υλοποίηση τέτοιων δράσεων στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στα υπόλοιπα παιδιά της περιοχής αλλά και στους ενήλικες δημότες, ότι η προσπάθεια για την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης είναι υπόθεση όλων. Ο Δήμος Βόλου στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες έχοντας την πεποίθηση ότι συμβάλλουν στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς των νέων απέναντι στο αστικό περιβάλλον, ώστε να εξελιχθούν σε ευαισθητοποιημένους πολίτες με κοινωνική και οικολογική συνείδηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: