Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: ο Δήμος Βόλου είναι ενιαίος και δεν αποτελεί ομοσπονδία προσωπικών και συνδικαλιστικών φέουδων

Κατά τη συνάντησή του με συνδικαλιστές και δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη του Θ.Τσαλούχα, ο Δήμαρχος βόλου Π.Σκοτινιώτης τόνισε τα ακόλουθα: «Θέλουμε να κάνουμε απολύτως σαφές πως το θέμα της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και της διάταξης των στελεχών του αποτελεί καθαρά υπηρεσιακό ζήτημα και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν, ούτε φυσικά μπορεί να υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση των στελεχών της ΔΑΣ έναντι όλων των άλλων στελεχών του Δήμου. Οι  υπηρεσιακές μεταβολές στη διεύθυνση καθαριότητας υπηρετούν την ανάγκη συνολικής και ριζικής ανασυγκρότησης της υπηρεσίας, ώστε να ανταποκριθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες του καλλικρατικού Δήμου Βόλου και να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της, έγιναν δε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη θίγεται κανένα υπηρεσιακό στέλεχος.
Πρέπει, ειλικρινά, να έχει χάσει κανείς κάθε επαφή με το λαό και τα βασανιστικά του προβλήματα για να θεωρεί ότι μπορεί να απασχολεί την κοινωνία με το αν ένα συνδικαλιστικό στέλεχος, το οποίο μάλιστα έχει την ασφάλεια του μονίμου δημοσίου υπαλλήλου, θα τοποθετηθεί προϊστάμενος στο ένα ή το άλλο τμήμα της ίδιας διεύθυνσης του ίδιου Δήμου. Και φυσικά, θα πρέπει να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, αν προσάπτει κατηγορίες για διώξεις σε αυτή τη Δημοτική Αρχή, η οποία έχει στηρίξει ενεργά όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων και έχει επιβάλει σε όλη τη λειτουργία του Δήμου τις αρχές της αξιοκρατίας, της  νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της ισονομίας, τραβώντας  κόκκινη γραμμή με αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν την Αυτοδιοίκηση σε βαθιά κρίση και πολιτική αναξιοπιστία.
Είναι καιρός να γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι ο Δήμος Βόλου είναι ενιαίος και δεν αποτελεί ομοσπονδία προσωπικών και συνδικαλιστικών φέουδων. Όπως επίσης είναι καιρός να γίνει αντιληπτό ότι η πολιτική συναλλαγή συνδικαλιστών και δημοτικών αρχών προκειμένου οι μεν να εξασφαλίζουν την όποια ιδιαίτερη μεταχείριση και οι δε την ησυχία τους, δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή και πάντως βρίσκεται εντελώς έξω από τη δική μας αντίληψη για τη  διοίκηση των δημοτικών υποθέσεων. Η συνδικαλιστική και κομματική χειραγώγηση της διοίκησης αποτελεί βαθύτατα καθεστωτική συμπεριφορά και μια  από τις μεγάλες πληγές της μεταπολίτευσης, που πρέπει πια να κλείσει. 
Είναι αυτονόητο πως οι τομές που επιχειρούμε θα προχωρήσουν όσο και αν προκαλούν την αντίδραση των δυνάμεων της ακινησίας, που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και που βάζουν τις προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες πάνω από το δημόσιο συμφέρον. Και θα προχωρήσουν με τη στήριξη της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων στο Δήμο και, φυσικά, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην οποία και μόνο δίνουμε λόγο. Μακάρι στην προσπάθεια αυτή να συμπαραταχθούν τελικά και οι δυνάμεις της ΛΑΣ και της ΔΑΣ ΟΤΑ, όπως και των όψιμων υποστηρικτών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: