Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Συναντήσεις για θέματα λειτουργίας των λαϊκών αγορών

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Βόλου, συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ.Δ.Δερβένη με τους εκπροσώπους των συλλόγων πωλητών λαϊκών αγορών, στο πλαίσιο της ανάληψης των αρμοδιοτήτων του. Κατά τη συζήτηση διευκρινίστηκε ότι η αρμοδιότητα χορήγησης θέσεων και τοποθέτησης πωλητών δεν ανήκει πλέον στο Δήμο Βόλου, αλλά έχει μεταφερθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ειδικότερα, ο κ.Δερβένης είχε συναντήσεις  με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παραγωγών  Λαϊκών Αγορών Μαγνησίας Α.Τσακανίκα, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μικροπωλητών-Εμπόρων Οπωρολαχανικών Π.Δεληγιάννη και με τον Πρόεδρο Α.Αϊβαζόγλου και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών, Ειδών Ένδυσης, Υπόδησης & Οικιακής Χρήσης Ν. Μαγνησίας «Γόρδιος Δεσμός». Ο Αντιδήμαρχος, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τους επαγγελματίες για την κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ του Δήμου Βόλου και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπως διευκρινίστηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές, μεταξύ του κ.Δερβένη και του Αντιπεριφερειάρχη κ.Γ.Καλτσογιάννη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις.
Ειδικότερα, τονίστηκαν τα βασικότερα σημεία κατανομής αρμοδιοτήτων ως εξής:
Ο Δήμος Βόλου διατηρεί όλες τις αρμοδιότητες που έχουν σχέση με τις άδειες των παραγωγών, με εξαίρεση την αρμοδιότητα χορήγησης θέσεων και τοποθέτησης πωλητών (νούμερα), η οποία μεταφέρεται στην Περιφέρεια.
Αντίστοιχα, η Περιφέρεια έχει όλες τις αρμοδιότητες που έχουν  σχέση με τις επαγγελματικές άδειες των μικροπωλητών-εμπόρων, συμπεριλαμβανομένης  της αρμοδιότητας χορήγησης θέσεων και τοποθέτησης πωλητών (νούμερα), εκτός από τις αρμοδιότητες μεταβιβάσεων και τροποποιήσεων αδειών, καθώς και εγκρίσεων χρησιμοποίησης προσωπικού, οι οποίες μεταφέρονται στον Δήμο.
Για όλες τις κατηγορίες πωλητών, η αρμοδιότητα των ελέγχων  και της επιβολής διοικητικών  κυρώσεων ανήκει στον Δήμο.
Ο κ.Δερβένης και οι εκπρόσωποι των συλλόγων πωλητών λαϊκών αγορών επιβεβαίωσαν την αμοιβαία πρόθεση για καλή συνεργασία, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών και την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων, πολλά από τα οποία χρονίζουν και είναι δυσεπίλυτα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: