Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Άνοιγμα σε τουριστικές αγορές της Ασίας επιχειρεί ο Δήμος Βόλου

Το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας “Turkish Airlines” για συνεργασία με το Δήμο Βόλου επαναβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα στη Λάρισα, πριν από τη σύσκεψη που οργανώθηκε στην Περιφέρεια,  ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης με τη Γενική Διευθύντρια Ελλάδας Gülay Öztürk και στελέχη της εταιρείας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια γόνιμων επαφών που είχαν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα από την  Πρόεδρο της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ.Σ.Μπαρτζιώκα και συμφωνήθηκε οι δυο πλευρές να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων ανάμεσα στο Βόλο και χώρες της ασιατικής ηπείρου.
Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, πέραν των παραδοσιακών, με στόχο την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με χώρες που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική στο χώρο του τουρισμού και στις οποίες θα επικεντρωθεί η στρατηγική για την προσέλκυση τουριστών τα επόμενα χρόνια. Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε στη συνάντησή του με την κ. Öztürk ότι επιδίωξη του Δήμου Βόλου είναι η καλλιέργεια τουριστικών σχέσεων με την Τουρκία και όχι μόνο. «Είναι σημαντικό για μας να ανοιχτούμε, δια της “Turkish Airlines”, σε όλη την Ασία και την Ευρασία, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την περιοχή μας, η οποία διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η κ. Öztürk υπογράμμισε με έμφαση τη γόνιμη συνεργασία που υπήρξε μέχρι τώρα με τον Δήμο Βόλου, ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το Βόλο και το Πήλιο και ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει τουρίστες από Ιαπωνία, Κίνα, Ν.Κορέα, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, οι οποίοι επιλέγουν για τις διακοπές τους χώρες και περιοχές με αρχαιολογικό και μοναστηριακό πλούτο. Στο σημείο αυτό ανέφερε μάλιστα ότι σημαντικός αριθμός τουριστών από τη Ν.Κορέα επισκέπτεται κάθε χρόνο τα Μετέωρα, μέσω των τουρκικών αερογραμμών, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα επέκτασης των τουριστικών αυτών πακέτων, ώστε να συμπεριληφθούν στους προορισμούς ο Βόλος και το Πήλιο.
Ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε τη Γενική Διευθύντρια της “Turkish Airlines” στην Ελλάδα ότι η περιοχή του Βόλου διαθέτει σημαντικό μοναστηριακό πλούτο, για να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι το Πήλιο αναπτύχθηκε γύρω από τα μοναστήρια. «Γενικότερα, ο Βόλος είναι μια περιοχή στην οποία η ανθρώπινη παρουσία είναι διαρκής, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα. Διαθέτει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι αρχαιότεροι νεολιθικοί οικισμοί στην Ευρώπη, του Διμηνίου και του Σέσκλου», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να οργανωθεί το επόμενο διάστημα επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων  και δημοσιογράφων από την Τουρκία και την Ιαπωνία στο Βόλο υπό την αιγίδα του Δήμου, ο οποίος θα αναλάβει να συντονίσει τους ντόπιους επιχειρηματίες του τουρισμού, ώστε να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκομίσουν ολοκληρωμένη εικόνα της περιοχής.
Επίσης, η κ. Öztürk απηύθυνε πρόσκληση στον κ.Σκοτινιώτη να επισκεφθεί πόλεις της Τουρκίας που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, όπου θα οργανωθούν επαφές και συναντήσεις με τους εκεί Δημάρχους, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Στη συνάντηση του κ. Σκοτινιώτη με την κ. Öztürk συμμετείχαν επίσης η κ.Μπαρτζιώκα και η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της εταιρείας Ipek Cobanoglu.

Δεν υπάρχουν σχόλια: