Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοβουλία του ΤΟΣΠΠΑ Δήμου Βόλου για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Πρωτοβουλία για την παροχή δωρεάν ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε γονείς που αντιμετωπίζουν θέματα εξάρτησης των παιδιών τους από το διαδίκτυο και επιθυμούν να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης, αναλαμβάνει το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟΣΠΠΑ) του Δήμου Βόλου, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) στις 5 Φεβρουαρίου. Η Ημέρα αυτή διοργανώνεται φέτος για δέκατη συνεχή χρονιά από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe (www.saferinternet.org) στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στην Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe, και λειτουργεί ως κίνητρο για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα που αφορούν την ασφαλή και σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου αλλά και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που αποτελούν πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.   
Το σύνθημα των φετινών επίσημων εκδηλώσεων για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου πανευρωπαϊκά είναι «Connect with respect – Σύνδεση με σύνεση». Το ΤΟΣΠΠΑ του Δήμου Βόλου συμμετέχει στον εορτασμό ως «πρεσβευτής» της Saferinternet, συμβάλλοντας  με αυτό τον τρόπο στην ευαισθητοποίηση του κοινού.  
Όπως επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ Απ. Παντσάς «το ΤΟΣΠΠΑ  Δήμου Βόλου έχει ήδη διοργανώσει με επιτυχία σεμινάριο με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση και εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο», σε συνεργασία με το Πρόγραμμα κατάρτισης ΑΡΙΑΔΝΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Saferinternet. Η μεγάλη ανταπόκριση γονιών και εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο σεμινάριο καθώς και οι διαπιστώσεις όσων πήραν μέρος σε αυτό, επιβεβαιώνει την ύπαρξη μεγάλης ανάγκης ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση καθώς και την αντιμετώπιση της εξάρτησης των παιδιών και εφήβων από το διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΟΣΠΠΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλλουν στην πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού».
Συγκεκριμένα, οι δράσεις που θα υλοποιήσει το ΤΟΣΠΠΑ είναι:
- Κάθε Τρίτη 12-2μ.μ. θα παρέχει δωρεάν ενημέρωση και συμβουλευτική (κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2121035417) σε γονείς που αντιμετωπίζουν σχετικά θέματα με τα παιδιά τους
- Θα ιεραρχήσει τα αιτήματα συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για ενημέρωση και θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις με τα μέλη των συλλόγων στα σχολεία.
- Σε συνεργασία με την Saferinternet, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ευαισθητοποίηση και των μικρότερων ηλικιών σε θέματα της σωστής χρήσης του διαδικτύου, θα πραγματοποιήσει μέσα στο Μάρτιο παιδική θεατρική παράσταση «Η φάρμα του Διαδικτύου» με δωρεάν είσοδο και με χορηγό την Google.



Δεν υπάρχουν σχόλια: