Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πιέσεις της Δημοτικής Αρχής για την καταβολή αποζημιώσεων στους σχολικούς τροχονόμους

Καθημερινές είναι οι πιέσεις που ασκεί η Δημοτική Αρχή Βόλου διά της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Σούλας Μπαρτζιώκα προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για την καταβολή των αποζημιώσεων που οφείλονται στις εθελόντριες σχολικούς τροχονόμους. Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η καταβολή αποζημιώσεων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2012, ενώ από το υπουργείο δεν έχουν ζητηθεί ακόμη στοιχεία για την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Σε χθεσινή επικοινωνία που είχε η κ.Μπαρτζιώκα με στελέχη του Υπουργείου, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η καταβολή αποζημιώσεων για το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης εκπαιδευτικής περιόδου, έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται πλέον προς υπογραφή. «Αναμένουμε να αποσταλούν τα χρήματα στους Δήμους προκειμένου να εξοφληθούν οι σχολικοί τροχονόμοι» επισήμανε η ίδια και διευκρίνισε ότι στο Δήμο Βόλου απασχολούνται 66 σχολικοί Τροχονόμοι με αποζημίωση 176 ευρώ το μήνα.
«Ο θεσμός των σχολικών τροχονόμων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία τους. Η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει την παρουσία σχολικών τροχονόμων σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα στα οποία απαιτούνται», κατέληξε η κ.Μπαρτζιώκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: