Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Μαγνησία. Στη σύντομη συνάντησή τους, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του κόμματος Τ.Κουϊκ και Μ.Χρυσοβελώνη και οι Αντιδήμαρχοι Βόλου Ν.Οικονόμου και Απ.Παντσάς, οι κ.κ. Σκοτινιώτης και Καμμένος συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας των δραματικών περικοπών στους πόρους, αλλά και για τα ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Βόλου.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντηση οι κ.κ. Σκοτινιώτης και Καμμένος τόνισαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: 
Π. Σκοτινιώτης: Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να δεχθούμε τον Πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνο Καμμένο και τους συνεργάτες του. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις κυρίως γύρω από τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, κατά συνέπεια και ο Δήμος Βόλου, και την ανάγκη να υπάρξει μία ανάσα, αν δεν θέλουμε να φθάσουμε σε καταστάσεις που δεν θα ήταν καθόλου επιθυμητές. Στους Δήμους διακινδυνεύουμε πλέον να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στον πιο σκληρό πυρήνα των ανελαστικών υποχρεώσεων και ως τέτοιες θεωρούμε τη μισθοδοσία του προσωπικού και τις κοινωνικές δαπάνες. Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την πόλη του Βόλου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις προοπτικές που υπάρχουν για δυναμική ανάκαμψη εάν και εφόσον η Ελλάδα τα καταφέρει να βγει από την κρίση, δεδομένου ότι ο Δήμος Βόλου, έχοντας αναμφισβήτητα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, μπορεί στη νέα εποχή να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ευχόμαστε στον κ. Καμμένο καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του και τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη στήριξη στα θέματα του Δήμου από την τοπική βουλευτή κ.Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 
Π.Καμμένος: Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την ενημέρωση σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το Δήμο. Είναι αλήθεια ότι σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, όπου η τρόϊκα επιβάλλει περικοπές παντού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Ο Καλλικράτης είναι ουσιαστικά ο διοικητικός βραχίονας του μνημονίου. Δίνοντας πολλές αρμοδιότητες στους Δήμους, δεν έχει δώσει πόρους. Παρότι ο Δήμος Βόλου, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, έχουν καταφέρει να νοικοκυρέψουν κατά πολύ ένα Δήμο ο οποίος είχε υποφέρει από τεράστια χρέη και υποχρεώσεις του παρελθόντος, παρότι γίνεται ένα εξαιρετικό κοινωνικό έργο, η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται να βρεθούν πόροι προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί το έργο του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, διότι στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πέφτει και το βάρος της στήριξης των πολιτών εκείνων που έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο από την κρίση.
Ενημερωθήκαμε για όλα τα τοπικά θέματα, τα οποία εξάλλου έχει μεταφέρει και στο Κοινοβούλιο η βουλευτής μας Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουμε να δηλώσουμε από το Δημαρχείο του Βόλου, ότι θα είμαστε δίπλα στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Βόλου, προκειμένου αυτή η πόλη-μοντέλο - ένας Δήμος ο οποίος έχει τη μοναδικότητα σε όλη την Ελλάδα να διαθέτει ορεινό όγκο, λιμάνι, πύλη εισόδου τουριστών και ιδιαίτερα της κρουαζιέρας, κοντινά νησιά, αγροτική παραγωγή και έναν εξαιρετικό συνεταιρισμό –να αποδείξει ότι μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με μια συνετή πολιτική, μπορεί να δοθεί λύση και να υπάρξει έξοδος από τον φαύλο κύκλο που μας έχει εντάξει η τρόϊκα. Εμείς θα είμαστε δίπλα στα προβλήματα του Δήμου και είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα ο Δήμος του Βόλου θα δώσει μια νέα ελπίδα γιατί ο Καλλικράτης, παρότι υποσχέθηκε πολλά, κινδυνεύει να οδηγήσει σε αδιέξοδο την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: