Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου ζητεί ο Δήμος Βόλου

Στην ανάγκη επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου σε περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, επανέρχεται ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς την Εταιρία Παροχής Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ζητεί να συμπεριληφθούν κατά προτεραιότητα στο σχεδιασμό επέκτασης του δικτύου, οι Δημοτικές Ενότητες Νέας Αγχιάλου, Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας, Αρτέμιδας και Αισωνίας, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των συμπολιτών που διαμένουν στις παραπάνω περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, αλλά δεν καλύπτονται από το δίκτυο του φυσικού αερίου.
Ο κ.Σκοτινιώτης επαναφέρει το αίτημα υπογραμμίζοντας την εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου με την εταιρία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το γεγονός ότι ο Δήμος αποτελεί έναν από τους μεγάλους καταναλωτές.
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή έχει θέσει το θέμα εδώ και αρκετούς μήνες και έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό της εταιρίας εκμετάλλευσης του έργου, η υλοποίηση του σχετικού αιτήματος. Η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλίας Α.Ε., δια του Διευθύνοντος Συμβούλου της, έχει διαβεβαιώσει τη Δημοτική Αρχή ότι θα εξετάσει το αίτημα στο πλαίσιο ανάλογων αιτημάτων από όμορους δήμους του Νομού Μαγνησίας αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή θα προωθήσει με επιμονή την υλοποίηση του αιτήματος, αφού η επέκταση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου θα καλύψει μια μεγάλη αναγκαιότητα των δημοτών του ενιαίου Δήμου Βόλου.
   




Δεν υπάρχουν σχόλια: