Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

“Πράσινες” παρεμβάσεις από το Δήμο Βόλου

Καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου Δήμου Βόλου σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα, με σκοπό την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, προωθήθηκε και ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η μεταμόρφωση του κόμβου στη συμβολή των οδών Δημητριάδος, Ιάσονος, Λαμπράκη με την μετατροπή του σιντριβανιού, το οποίο δεν λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια, σε μια πράσινη γωνιά, με θαμνοειδή και εποχιακά φυτά. Η διαφορά είναι πλέον εμφανής, με ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα που διακοσμεί ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.
Επίσης, ολοκληρώθηκε μια μεγάλη επέμβαση στο 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία της Νέας Ιωνίας, με τη δημιουργία πράσινων νησίδων μέσα στο προαύλιο, με λουλούδια, πράσινο, τη φύτευση 65  δέντρων όπως πλατάνια, φλαμουριές, μουριές, σφενδάμια κλπ, τη δημιουργία παρτεριών με αρωματικά φυτά, καθώς και τη δημιουργία λαχανόκηπου όπου θα φυτεύουν οι μαθητές τα δικά τους λαχανικά. Η ικανοποίηση των καθηγητών και των μαθητών είναι μεγάλη. Κάθε τάξη του σχολείου έχει υιοθετήσει από ένα δέντρο, ενώ οι μαθητές επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη φροντίδα και το πότισμα των δέντρων. Η επέμβαση που πραγματοποιήθηκε είναι τέτοιας έκτασης, που άλλαξε ριζικά την εικόνα του σχολείου. Σημειώνεται ότι στις εργασίες της «πράσινης μεταμόρφωσης» του σχολείου, εκτός από τα στελέχη της Υπηρεσίας Πρασίνου συνέβαλαν με την τεχνογνωσία τους καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
«Η εικόνα του σχολείου έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Η επέμβαση αυτή αποτελεί τον οδηγό για το πώς θα πρέπει να είναι οι αυλές των σχολείων, τα περισσότερα των οποίων κυριαρχούνται από το τσιμέντο. Ήδη έχουμε προγραμματίσει και παρόμοιες επεμβάσεις και σε άλλα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ πρέπει να σημειώσουμε το αυξημένο ενδιαφέρον των διδασκόντων για αντίστοιχες δράσεις και στα δικά τους σχολεία, αφού καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παρόμοιων αιτημάτων», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νικόλαος Μόσχος. 
Στο μεταξύ, ξεκίνησε η διαμόρφωση του αλσυλλίου στην οδό Κρήτης, παρακείμενης της περιφερειακής οδούς, με την κοπή των χόρτων, την απομάκρυνση σκουπιδιών, το κλάδεμα δέντρων και γενικά τον εξωραϊσμό του χώρου, ο οποίος αποτελούσε άβατο τον τελευταίο καιρό καθώς δεν είχε σημειωθεί η παραμικρή παρέμβαση επί σειρά ετών. Σκοπός της επέμβασης είναι η αποκατάσταση του αλσυλλίου, η προστασία της όμορφης δεντροστοιχίας που το περικλείει και γενικά η αναβάθμιση της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: