Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ημερίδα για τους σεισμούς από τον ΟΑΣΠ και το Δήμο Βόλου

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, ο Ο.Α.Σ.Π. σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα  «Σεισμός και Μέτρα Προστασίας». Το επιστημονικό κλιμάκιο του Ο.Α.Σ.Π. που αποτελείται από τους κ. Κέρπελη Πλούταρχο Πολ. Μηχανικό Προϊστάμενο Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας, Δρ. Μώκο Βασίλειο Πολ. Μηχανικό και Παπαδάκη Παναγιώτη Αρχιτέκτονα Μηχανικό, θα παρουσιάσει σε Διευθυντές Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, και σε φορείς Πολιτικής Προστασίας, εισηγήσεις για τις επιπτώσεις του σεισμού στο δομημένο περιβάλλον, τα μέτρα αυτοπροστασίας και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης – ασκήσεις ετοιμότητας.
Η ημερίδα, που θα ξεκινήσει στις 9.00 π.μ., θα είναι ανοικτή για το κοινό. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
9:30-10:00: «Ο Ρόλος και οι Δραστηριότητες του Ο.Α.Σ.Π.» με ομιλητή τον Πλούταρχο Κέρπελη, Πολιτικό Μηχανικό MSc, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του Ο.Α.Σ.Π.
10:00-10:45: «Ο Σεισμός στο δομημένο περιβάλλον και οι επιπτώσεις του», με ομιλητή τον Δρ. Βασίλειο Μώκος Βασίλειο, Πολιτικό Μηχανικό Ο.Α.Σ.Π.
10:45-11:30: «Μέτρα Αυτοπροστασίας για το Σεισμό», με ομιλητή τον κ. Πλ. Κέρπελη.
11:30-12:00: Διάλειμμα
12:00-13:00:Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης - Ασκήσεις Ετοιμότητας. Το παράδειγμα της άσκησης ετοιμότητας στο Δημαρχείο Βόλου», με ομιλητή τον κ.Παναγιώτη Παπαδάκη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, τ. Προϊστάμενο Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης του Ο.Α.Σ.Π.
13:00-13:30: Συζήτηση


Δεν υπάρχουν σχόλια: