Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Διπλή παρέμβαση Π. Σκοτινιώτη για τους απολυμένους της ΚΟΝΤΙ

Να ορίσει άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, τη συνάντηση που ευλόγως αξιώνουν οι απολυμένοι, πρώην εργαζόμενοι της Εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ», ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης από τον Aναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτη Ξυνίδη. Παράλληλα, ζητεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρό στοιχεία σχετικά με τη σύσταση νέας Εταιρείας από την ARCELORMITAL στην περιοχή της Αττικής, αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών της παραγωγικής μονάδας στο Βόλο, τα οποία ενδεχομένως θα αξιοποιηθούν από τους απολυμένους, πρώην εργαζόμενους της Εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ» για να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σκοτινιώτης έπειτα από συνάντηση που είχε με το Σωματείο των πρώην εργαζομένων στην ΚΟΝΤΙ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να κάνει διπλή παρέμβαση για την προώθηση των αιτημάτων τους, προκειμένου αφενός μεν να γίνουν γνωστά τα στοιχεία που αφορούν τους όρους χρηματοδότησης της Εταιρείας «ARCELOR MITAL CONSTRUCTION HELLAS Α.Ε.» από αναπτυξιακά προγράμματα, αφετέρου να διευκρινιστούν οι πληροφορίες σχετικά με τις μεθοδεύσεις της εταιρείας σε βάρος των εργαζομένων του Βόλου.
Με επιστολή του προς τον κ. Ξυνίδη, επαναφέρει το από 19 Δεκεμβρίου αίτημα των απολυμένων της «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ» για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Αρχικά, είχε ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη, ωστόσο παρά το γεγονός ότι το αίτημα υποστηριζόταν από το Εργατικό Κέντρο, τον Δήμο Βόλου και όλους τους τοπικούς φορείς, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Από παρεμβάσεις τοπικών βουλευτών, οι απολυμένοι πληροφορήθηκαν ότι άμεσα αρμόδιος για το θέμα είναι ο κ. Ξυνίδης και όχι ο Υπουργός και έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες να οριστεί συνάντηση μαζί του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.       
«Έχουν περάσει τέσσερις ολόκληροι μήνες και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας  δεν κατάφερε να αφιερώσει λίγο χρόνο σε μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δεινή εργασιακή, κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική θέση. Στο διάστημα αυτό, η θέση τους χειροτερεύει διαρκώς και οι υπόνοιες που αρχικά εκφράστηκαν για μεθοδεύσεις της Εταιρείας εναντίον τους ενισχύονται, όπως οι ίδιοι εγγράφως έχουν καταγγείλει», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς τον κ. Ξυνίδη ο Δήμαρχος Βόλου.
Εξάλλου, με άλλη επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό, αφού τον ενημερώνει για το ξαφνικό και αδικαιολόγητο κλείσιμο της Εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ» (ARCELORMITAL HELLAS) που λειτουργούσε στην περιοχή και το μείζον κοινωνικό πρόβλημα που προκάλεσε για δεκάδες εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρεται στην εκτίμηση των πρώην εργαζομένων για μεθοδεύσεις της Εταιρείας εναντίον τους με στόχο να απαλλαγεί από το προσωπικό,  να αποδυναμώσει το παραγωγικό μέρος δραστηριοτήτων της και να συνεχίσει μόνο με το εμπορικό τμήμα.
«Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών αυτών», όπως επισημαίνει, «ήρθε η πληροφορία ότι συστάθηκε νέα Ανώνυμη Εταιρεία από την ARCELORMITAL, με την επωνυμία ARCELORMITAL FLAT CARBON EUROPE S.A., η οποία έλαβε άδεια σύστασης και έγκρισης του καταστατικού της με απόφαση των Υπηρεσιών σας, με αριθμό πρωτοκόλλου 16595/11, 17/11/2011, υπογεγραμμένη από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη».
Τούτων δεδομένων, ο κ. Σκοτινιώτης ζητεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής να θέσει σε γνώση του Δήμου, οποιοδήποτε στοιχείο περιγράφει τους σκοπούς και τις δραστηριότητές της εν λόγω Εταιρείας, διασφαλίζοντας, έτσι, τη διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο, αλλά ενδεχομένως και  τη δυνατότητα όποιου έχει έννομο συμφέρον, πρώτα και κύρια των απολυμένων, πρώην εργαζομένων της Εταιρείας «ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ» (ARCELOR MITAL HELLAS), να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.
Και οι δυο επιστολές κοινοποιούνται στους βουλευτές Μαγνησίας όλων των κομμάτων και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: