Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Διευρύνει τις τουριστικές σχέσεις με Ρωσία ο Δήμος Βόλου

Θέματα συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού με κυριότερο τη διερεύνηση καθιέρωσης απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με την υποδιευθύντρια του τουριστικού οργανισμού Solvex κ. Κατερίνα Άιζερμαν και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κ. Λεβέντη. 
Όπως τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης, η Δημοτική Αρχή αποδίδει ξεχωριστή βαρύτητα στην εξωστρέφεια της πόλης και την ανάπτυξη σχέσεων με χώρες που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική στον τομέα του τουρισμού, όπως η Ρωσία, στις οποίες επικεντρώνεται η στρατηγική για την προσέλκυση τουριστών τα επόμενα χρόνια, χωρίς ασφαλώς να εγκαταλείπονται ούτε κατ’ ελάχιστον οι παραδοσιακές αγορές που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τον τουρισμό της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη διεύρυνση των τουριστικών σχέσεων με τη Ρωσία, στις οποίες περιλαμβάνεται και η παρουσία του Δήμου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας «ΝΤΟURMARKET» (17-20 Μαρτίου). Ένα μήνα νωρίτερα, στις 21 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στη ρωσική πρωτεύουσα ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την παρουσίαση του θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος, όπου επίσης ο Δήμος Βόλου θα δώσει το δικό του «παρών».
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου, αξιοποιώντας την αναθέρμανση των σχέσεων με την αδελφοποιημένη πόλη του Ροστώβ και την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη, τον Μάιο του 2011, υλοποίησε όλο το προηγούμενο διάστημα σειρά στοχευμένων δράσεων με σκοπό τη διεύρυνση των τουριστικών σχέσεων με τη Ρωσία. Μεταξύ άλλων, οργανώθηκε επίσκεψη στο Βόλο ομάδας tour operators από την περιοχή του Ροστώβ, στους οποίους προτάθηκαν από τους τοπικούς επιχειρηματίες συγκεκριμένα «τουριστικά πακέτα», ενώ, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στην περιοχή 5 Ρώσοι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και έντυπα τουριστικού ενδιαφέροντος της Μόσχας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: