Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Δυναμικό “παρών” από τα σχολεία της πόλης στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου

Τα χριστουγεννιάτικα μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά προγράμματά τους παρουσιάζουν μαθητές σχολείων της πόλης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια των ανοιχτών εορταστικών εκδηλώσεων που οργάνωσε και υλοποιεί ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Οι σχολικές αυτές γιορτινές εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 17.12) στην πλατεία Πανεπιστημίου, με την Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Βόλου να αποδίδει χριστουγεννιάτικες μελωδίες και μουσικά συμφωνικά έργα μεγάλων συνθετών, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό και μαέστρο τον Κωνσταντίνο Γράβο. Αμέσως μετά τα παιδιά της ορχήστρας θα συνεχίσουν τη  μουσική τους βόλτα στην οδό Ερμού, ενώ τη σκυτάλη στο χώρο της πλατείας Πανεπιστημίου θα πάρει η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου για να παρουσιάσει τι δικό της χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Βασίλη Τασούδη. Συμμετέχει η χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Κατερίνα Αποστολοπούλου. 
Στον ίδιο χώρο θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των σχολείων, στις 6.30 το απόγευμα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Την Τρίτη 18.12 θα ακουστούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ», με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Σοφία Καγιά, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το θεατρικό μονόπρακτο στα αγγλικά με τίτλο «Сhristmas Carol», μια παράσταση που θα παρουσιάσουν μαθητές του Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών Γαβαλά. Αργότερα, το βολιώτικο μουσικό συγκρότημα «Οld Friends» θα κρατήσει το ενδιαφέρον των περαστικών σε ρυθμούς ελληνικού και ξένου ροκ.
Την Τετάρτη 19.12 στον ίδιο χώρο (πλατεία Πανεπιστημίου) το μαθητικό συγκρότημα του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «…Εxaminis» με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Άννα Αϊστρατή. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι», ένα μικρό θεατρικό δρώμενο που γράφτηκε από μαθητές του 6ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας Βόλου, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Μαρία Σαλταπήδα.
Την Πέμπτη 20.12 η μαθητική χορωδία των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Ζωή Φωτοπούλου, ενώ στη συνέχεια η μαθητική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου θα παρουσιάσει τα αθηναϊκά κάλαντα με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Φιλίτσα Καψάλη.
Την Παρασκευή 21.12 την ίδια ώρα (6:30μ.μ.) και στον ίδιο χώρο,  μαθητές του Γυμνασίου «Προμηθέας» ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Μουσικές Χριστουγέννων» με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την  Έρρικα Πατρικίου, ενώ στη συνέχεια ανάλογο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την  Ασημίνα Χατζηαγγελάκη. Το πρόγραμμα των σχολείων θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23.12 την ίδια ώρα (6.30 μ.μ.) με τα «Μηνύματα Αγάπης», ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν μαθητές του Γυμνασίου Ιωλκού με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Μαρίνα Μανθογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: