Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Να ληφθούν μέτρα για την κατάσταση στη Νέα Ιωνία ζητεί ο Χ.Τσαμπάζης από τον Διευθυντή Καθαριότητας

Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει στη Νέα Ιωνία με τη συσσώρευση σημαντικού όγκου απορριμμάτων, εξαιτίας των πολυήμερων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Τμήμα Καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας, ζητεί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Χ.Τσαμπάζης με έγγραφό του προς τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Καθαριότητας Δήμου Βόλου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Τσαμπάζης, η επιλογή των μορφών κινητοποίησης (στάσεις - καταλήψεις) από τους εργαζομένους στο Τμήμα Καθαριότητας της Ν. Ιωνίας, ήδη για διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών, έχει οδηγήσει στη συσσώρευση μεγάλου όγκου απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Λόγω, δε, των ασταθών καιρικών συνθηκών της εποχής, το πρόβλημα μπορεί να γίνει πιο σοβαρό, όπως συνέβη και με την πρόσφατη βροχόπτωση, στις 21-11-2012, οπότε υπήρξε κίνδυνος πλημμυρικών καταστάσεων, με την απόφραξη, από απορρίμματα και φύλλα, φρεατίων συλλογής υδάτων.
Ήδη από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Ν. Ιωνίας διατυπώνονται καθημερινά έντονες διαμαρτυρίες για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
Τούτων δεδομένων, ο κ. Τσαμπάζης ζητεί από τον  Προϊστάμενο της ενιαίας Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, και με γνώμονα την προστασία των κατοίκων της περιοχής και της δημόσιας υγείας, να προβεί άμεσα στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: