Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σεμινάριο για την προστασία των δεσποζομένων και αδεσπότων ζώων

Ενημερωτικό σεμινάριο για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του  νόμου 4039/2012, ο οποίος έχει θεσπισθεί "Για την προστασία των δεσποζομένων και αδεσπότων ζώων συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό", θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, με ομιλήτρια τη νομικό κ.Βάσω Τάκη, ειδικευμένη σε θέματα ζώων. 
Το σεμινάριο απευθύνεται, κυρίως, στους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν, για πρώτη φορά, ένα νόμο που έχει σκοπό, τόσο την ανακούφιση των συνδημοτών από το πρόβλημα των αγελαίων αδεσπότων, όσο και την προστασία των μικρών φίλων του ανθρώπου οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζονται, είτε με φόβο είτε με άλογο μίσος, εκ μέρους μάλιστα του μόνου "λογικού" όντος, του ανθρώπου.
"Η Δημοτική Αστυνομία χρειάζεται τη γνώση που δεν είχε έως τον καιρό της εκτίναξης στα ύψη του προβλήματος των αδεσπότων, στα τελευταία, περίπου, δέκα χρόνια αλλά και των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών των δεσποζομένων. Πρέπει, ως ευνομούμενη πολιτεία, να κάνουμε γνωστούς τους όρους συνύπαρξης των ζώων συντροφιάς αλλά και επιβάλλουμε, με τα όργανα του δήμου και της πολιτείας την απαραίτητη συμμόρφωση σε αυτούς τους όρους ", δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Απόστολος Παντσάς.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου, οι Φιλοζωϊκές Οργανώσεις και Χορηγοί, έχουν εκδώσει και μοιράσει ένα αναλυτικό ειδικό φυλλάδιο, στο οποίο αναφέρονται οι βασικές υποχρεώσεις και παραβάσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, βάσει του νόμου 4039/ 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: