Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Δημοπρατείται το έργο σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του Σέσκλου με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ

Υπογράφηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. Στ. Καλαφάτη η προέγκριση δημοπράτησης ενός ακόμη έργου της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης αστικών αποβλήτων στο έδαφος και εντάσσεται στο πλαίσιο των έργων που θα συμβάλλουν στη θωράκιση του Παγασητικού, με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Πρόκειται για το έργο «Σύνδεση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Σέσκλου με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων ΔΕΥΑΜΒ», προϋπολογισμού μελέτης 560.880 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί (στις 30.7.12) η έγκριση δημοπράτησης των δυο έργων που αφορούν την αποχέτευση της Αγριάς, συνολικού προϋπολογισμού 16.260.600 €.

Ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνος Σκοτινιώτης εξέφρασε  την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση ενός ακόμη σημαντικού περιβαλλοντικού έργου, όχι μόνο για το Σέσκλο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.  Με το έργο αυτό δίνεται οριστική λύση στις αστοχίες της υφιστάμενης υπεδάφιας διάθεσης των λυμάτων του Σέσκλου.
Μετά την προέγκριση των τευχών δημοπράτησης υπολογίζεται ότι σε τέσσερις μήνες από σήμερα θα γίνει η υπογραφή της σύμβασης και η εγκατάσταση του αναδόχου, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 8 μηνών από την έναρξη κατασκευής. Να σημειωθεί ότι το σύνολο των μελετών του έργου (περιβαλλοντική, υδραυλική, τεύχη δημοπράτησης), έχουν εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ.
Το έργο σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του Σέσκλου με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ περιλαμβάνει αγωγό συνολικού μήκους 2.155 μέτρων, τα 350 μέτρα του οποίου είναι από πολυαιθυλένιο (Φ160, 16 ατμοσφαιρών) γιατί θα λειτουργεί ως αγωγός υπό πίεση και θα συνδέσει το υφιστάμενο αντλιοστάσιο με το δίκτυο. Τα υπόλοιπα μέτρα αφορούν αγωγό βαρύτητας PVC με διατομές Φ200 και Φ150. Η σύνδεση του δικτύου του Σέσκλου θα γίνει στο δίκτυο της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής κι από εκεί τα λύματα θα μεταφέρονται στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: