Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Επανάληψη του διαγωνισμού για την εργολαβία-«σκούπα» του Περιφερειακού

Επαναλαμβάνεται στις 18 Σεπτεμβρίου ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου, προϋπολογισμού 6,8 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου απέβη άγονος. Με την εργολαβία – «σκούπα», αντιμετωπίζονται οι σοβαρότατες ελλείψεις του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να καταστεί επιτέλους ασφαλής για τους χρήστες του.
Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τον Απρίλιο, έπειτα από εντονότατες πιέσεις που ασκήθηκαν στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, η οποία είχε δεσμευτεί για προκήρυξη του διαγωνισμού  εντός του Μαΐου. Τελικώς ο διαγωνισμός του έργου προκηρύχθηκε τις πρώτες μέρες του Ιουνίου και η δημοπρασία είχε οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου. 
Εκφράζοντας την ελπίδα ότι από την επανάληψη του διαγωνισμού, στις 18 Σεπτεμβρίου, θα προκύψει τελικά ανάδοχος ώστε να δρομολογηθεί το έργο, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε ότι η εργολαβία –  «σκούπα»  αφορά τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο τμήμα Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα  και δίνει οριστική λύση σ’ ένα μείζον πρόβλημα της περιοχής που αφορά πρωτίστως την ασφάλεια στη κυκλοφορία. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά και να παρεμβαίνουμε δυναμικά για την ομαλή εξέλιξη του πολύπαθου αυτού έργου, δεδομένου ότι η πλήρης ολοκλήρωσή του αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής», κατέληξε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: