Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Επισπεύδεται το έργο αποπεράτωσης του Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας

Οι λειτουργικές παρεμβάσεις που πρέπει να προωθηθούν στο πλαίσιο της εργολαβίας για την αποπεράτωση της αίθουσας Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης, ο Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου Σπ.Μαβίδης και ο μηχανικός του Δήμου Κ.Τατάκος.
Όπως είναι γνωστό, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου υπογράφτηκε πρόσφατα και εκκρεμεί πλέον η τυπική επικύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας για την έναρξη των εργασιών. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 376.794,71€ (προϋπολογισμός μελέτης 396.626,00€) και προβλέπεται να εκτελεσθεί εντός 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
Στο πλαίσιο αυτό καταγράφηκαν οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις καθ’ ύλην αρμόδιων στελεχών του Δήμου για την καλύτερη λειτουργία του χώρου και της θεατρικής σκηνής. Οι προτάσεις αυτές θα προωθηθούν κατά τη διαδικασία της επίβλεψης του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.
Όπως τόνισε ο κ.Λαμπρινίδης, επισπεύδονται πλέον οι διαδικασίες για την αποπεράτωση του έργου με σκοπό έως την Άνοιξη του 2013 να έχει αποδοθεί ολοκληρωμένη στην πόλη και τους κατοίκους της η υποδομή στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.
Σημειώνεται ότι το έργο χωρίζεται σε δύο υποέργα ως εξής:
α) Υποέργο 1: «Εργασίες αποπεράτωσης αίθουσας Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας» προϋπολογισμού 396.626,00 ευρώ.
β) Υποέργο 2: «Προμήθεια εξοπλισμού αίθουσας και σκηνής Θεάτρου» προϋπολογισμού 103.374,00 ευρώ.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του υποέργου 1, οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν στο  κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, είναι: κατασκευή υπόβασης έδρασης ξύλινου δαπέδου αίθουσας, θύρες εισόδου αίθουσας θεάτρου, ελαιοχρωματισμός εσωτερικών επιφανειών, ηχοαπορροφητικά ξύλινα πάνελ, ηχοαπορροφητικές επιφάνειες τοίχων από γυψοσανίδα, ανακλαστήρες ήχου οροφής και τοίχων. Ακόμη, προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση 350 καθισμάτων θεάτρου, καθώς επίσης η προμήθεια και τοποθέτηση τοπικών κλιματιστικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: