Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Χιλιάδες κόσμου στην κεντρική εκδήλωση της «Ψαράδικης Βραδιάς 2012»

Έπεσε το βράδυ της Κυριακής η αυλαία του εβδομαδιαίου κύκλου εκδηλώσεων «Ψαράδικη Βραδιά» στην Αγριά, που φέτος συμπλήρωσε 49 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και χαρακτηρίστηκε από αθρόα συμμετοχή κοινού σε κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 16 – 22 Ιουλίου 2012.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 21.7 με την κεντρική εκδήλωση – λαϊκό πανηγύρι στην παραλία της Αγριάς το οποίο ανέλαβε μουσικά ο Γιώργος Πάγκαλος και οι συνεργάτες του, κρατώντας «αναμμένο» το κέφι του κοινού από τις 10:30 το βράδυ έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 3.000 άτομα, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής που τραγούδησαν και χόρεψαν στο λαϊκό γλέντι, ενώ παράλληλα γεύτηκαν θαλασσινά και άλλα εδέσματα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.  
Καλωσορίζοντας στην εκδήλωση τους χιλιάδες επισκέπτες, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επιδίωξη του Δήμου Βόλου είναι να αναβαθμίσει τον επιτυχημένο αυτό θεσμό, ενόψει και της επετείου των 50 χρόνων που συμπληρώνει η «Ψαράδικη Βραδιά» το 2013. Επισήμανε, επίσης, πως η Δημοτική Αρχή τηρεί με απόλυτη συνέπεια τη δέσμευσή της ότι στο πλαίσιο του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου θα αναδειχθεί η ιδιαίτερη παραγωγική, κοινωνική και πολιτιστική ταυτότητα της κάθε περιοχής, αφού  η διαφορετικότητα αυτή αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Πάρις Μουτσινάς, ο Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας Νίκος Στόικος και οι Αντιδήμαρχοι Ν. Οικονόμου, Απ. Παντσάς και Χ. Τσαμπάζης, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Π. Μαβίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας των εκδηλώσεων, το πρωί της Κυριακής 22.7 ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγριάς πραγματοποίησε τον καθιερωμένο Διαγωνισμό Ψαρέματος» ο οποίος διεξήχθη με την  αναμενόμενη επιτυχία, ενώ ο κύκλος των εκδηλώσεων έκλεισε την Κυριακή το βράδυ με μελωδική βραδιά από τους Δημήτρη Πετρή (σαξόφωνο) και Νίκο Νεύρο (πιάνο) στην παραλία της Αγριάς,  όπου οι τόνοι «έπεσαν» και το κοινό απόλαυσε ελληνικές και ξένες μελωδίες με τη συμμετοχή και της Ολλανδής τραγουδίστριας Νίνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος των εκδηλώσεων άνοιξε τη Δευτέρα 16.7 με την πυρά  του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αγριάς με την οποία  δόθηκε το έναυσμα για να ακολουθήσει η θεατρική βραδιά της Τρίτης 17.7, με τη θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο». Το θέατρο στο σταθμό του ΟΣΕ Αγριάς κατακλύστηκε από κόσμο που χειροκρότησε τον «Μαυρογυαλούρο» της  Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Βόλου «ΘΡΥΑΛΙΔΑ». Την Τετάρτη 18.7 ο Γιώργος Πάγκαλος και οι συνεργάτες του έδωσαν τη νεανική νότα των εκδηλώσεων με βραδιά έντεχνου ελληνικού rock στην παραλία της Αγριάς παρουσία και πάλι πλήθους κόσμου. Την Πέμπτη 19.7 η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» με επικεφαλής τον Απόστολο Πλακόπουλο χάρισε το γέλιο σε περισσότερους από 500 θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους τον ερασιτεχνικό θίασο. Την Παρασκευή 20.7 το Χορευτικό Τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς – Δράκειας διοργάνωσε συνάντηση αξιόλογων χορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων τα οποία εντυπωσίασαν το κοινό,  ενώ το μουσικό στίγμα της βραδιάς δόθηκε από την παραδοσιακή ορχήστρα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ» η οποία ταξιδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταφέροντας έντεχνα τους παραδοσιακούς ελληνικούς ρυθμούς. 
Τα μουσικά σχήματα των εκδηλώσεων
Βραδιά έντεχνου rock: Γιώργος Πάγκαλος (έγχορδα και τραγούδι), Aida (τραγούδι – βιολί), Δημήτρης Καρακώστας (πλήκτρα) και Γιάννης Ευστρατιάδης (τύμπανα).
Βραδιά παραδοσιακών χορών: Παραδοσιακή Ορχήστρα ΕΠΤΑΣΗΜΟ. Χόρεψαν: Παραδοσιακό Χορευτικό Τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς – Δράκειας, Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Μαγνησίας, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μώλου, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ροδιάς « η Ροδιά», Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρολίμνης Πέλλας.
Λαϊκό πανηγύρι Σαββάτου 21/7/2012: Γιώργος Πάγκαλος (έγχορδα – τραγούδι),  Aίντα (τραγούδι – βιολί), στο  Μπουζούκι ο  Στέφανος Βάτσιος. Δημήτρης Καρακώστας (πλήκτρα),  Γιάννης Ευστρατιάδης (τύμπανα) και Στέργιος Αποστολίνας (κλαρίνο).
Βραδιά Σαξόφωνου: Δημήτρης Πετρής (σαξόφωνο), Νίκος Νεύρος (πιάνο - τραγούδι), Νίνα (τραγούδι).
Οι θεατρικές ομάδες
Με την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Βόλου «ΘΡΥΑΛΙΔΑ» στην παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο»  συμμετείχαν οι: Σκηνοθεσία: Στέφανος Λάππας, Σκηνικά: Σοφία Μανούσου και Απόστολος Μανούσος, Ενδυματολόγος: Τάνια Τσάκα, Πρόσθετοι Διάλογοι: Κωνσταντίνος Μπαμπίλας.
Έπαιξαν με σειρά εμφάνισης:
Στέφανος Λάππας, Έλλη Σκοπελίτη, Ελευθερία Σαββάκη, Μαλαμίτσα Λιθαδιώτη, Διονύσης Μπάλλας, Σοφία Μανούσου, Λάζαρος Γιούλας, Δημήτρης Χατζηκωτούλας, Αλέξιος Λόλας, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Ειρήνη Σταματάκη, Φάνης Αλεξανδρής, Δημήτρης Γκιουλάκης, Γιώργος Σατάσης.
Με την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» στην παράσταση «Ο Κουνενές» συμμετείχαν οι: Σκηνοθεσία: Απόστολος Πλακόπουλος, Σκηνικά – Κοστούμια: Ομαδική δουλειά του Θιάσου. Μουσική Επιμέλεια: Σοφία Ηλιάδη.
Έπαιξαν οι: Σοφία Ηλιάδη, Νικόλας Πλακόπουλος, Ειρήνη Σκουλή, Νίκος Παλιούρας, Μαριάννα Ηλιάδη, Ελένη Καββαδία, Δημήτρης Καρατζόγλου, Μιλίτσα Νίκολιτς, Απόστολος Πλακόπουλος.
Να σημειωθεί ότι, αν και ερασιτεχνικές, οι βολιώτικες θεατρικές ομάδες αντιμετώπισαν με επαγγελματισμό την πρόκληση του ανοιχτού θεάτρου της Αγριάς και δίκαια απέσπασαν θερμότατο χειροκρότημα από το πολυπληθές κοινό. Τον ιδιαίτερα προσεγμένο ήχο στο θερινό θέατρο του ΟΣΕ Αγριάς επιμελήθηκε επιτυχώς ο Στέφανος Καρκαλιάς.
Η διοργάνωση «Ψαράδικη Βραδιά» του Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των: Δήμου Βόλου, Αντιδημαρχίας Αγριάς και Αρτέμιδας, Συμβουλίου  Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου», του «ΘΗΣΕΑ» Αγριάς, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Αγριάς, της Εθελοντικής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Αγριάς, του 1ου Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς, του Παραδοσιακού Χορευτικού Τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς – Δράκειας Δήμου Βόλου και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στην Αγριά και την ευρύτερη περιοχή καθώς επίσης και με την αμέριστη υποστήριξη των  καταστηματαρχών και των λοιπών επαγγελματιών της ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: