Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Αποτελεσματική αντιμετώπιση από τη ΔΕΥΑΜΒ των μεγάλων προβλημάτων του δικτύου ύδρευσης Αγριάς

Με συνεχείς παρεμβάσεις και συστηματική προσπάθεια η ΔΕΥΑΜΒ επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης Αγριάς,  ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, η υδροδότηση της Αγριάς από δύο γεωτρήσεις καλύπτει οριακά τις ανάγκες της περιοχής σε νερό, ενώ οι συνεχείς ηλεκτρολογικές βλάβες στη μία από τις δυο γεωτρήσεις (στη θέση «Τρύπιο Λιθάρι»), προκαλούν συχνές διακοπές υδροδότησης και συνεχή προβλήματα στο δίκτυο. Την ίδια ώρα, η κεντρική δεξαμενή, δυναμικότητας 200 κυβικών, λόγω κατασκευαστικού προβλήματος δεν μπορεί να καλύψει τον συγκεκριμένο όγκο νερού και λειτουργεί ως δεξαμενή των 100 κυβικών.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να συνδέσει στο δίκτυο μια νέα δεξαμενή, χωρητικότητας 500 κυβικών, η οποία παρέμενε ανενεργή τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με την κεντρική δεξαμενή. Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 μέρες περίπου. Αφορούν τον καθαρισμό της δεξαμενής και του περιβάλλοντος χώρου, συνδέσεις με αγωγούς και τοποθέτηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού περίπου 40.000 ευρώ, που καλύπτεται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ.
Στελέχη της Επιχείρησης εκτιμούν ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών σύνδεσης της νέας δεξαμενής στο δίκτυο ύδρευσης της Αγριάς, δίνεται ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, ενώ σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για τη μίσθωση ελαιοπερίβολου και του τεχνικού εξοπλισμού του αντλιοστασίου (γεώτρηση), που βρίσκεται εντός αυτού, επιτυγχάνεται ο εμπλουτισμός του δικτύου και η βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού.
Τόσο ο Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας Ν.Στόϊκος, όσο και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λ.Μαυρογιάννης, οι οποίοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των εργασιών, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα δοθεί οριστικό τέλος στα προβλήματα υδροδότησης της περιοχής και ζήτησαν την κατανόηση των καταναλωτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: