Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ζωηρό ενδιαφέρον από Κύπριους για το Βόλο και το Πήλιο

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ταξίδι 2012» που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία από 25 έως 29 Απριλίου, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προβάλλοντας δυναμικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Με σύνθημα «Φέτος στηρίζουμε Ελλάδα», οι Κύπριοι επισκέπτες κατέκλυσαν τους χώρους της έκθεσης προκειμένου να ενημερωθούν για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς ενόψει των καλοκαιρινών τους διακοπών. Το ενδιαφέρον για το Βόλο και το Πήλιο υπήρξε μεγάλο.
Τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ.Μπαρτζιώκα η οποία είχε σημαντικές επαφές με εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών της Κύπρου, πολλοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη του Βόλου. Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Βόλου και της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας με την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα και προσωπικά με τον Πρέσβη κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.
Στο πλαίσιο αυτό η κ. Μπαρτζιώκα συναντήθηκε με τον Υπουργό Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Νεοκλή Συλικιώτη στον οποίο έθεσε μεταξύ άλλων το θέμα αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, δεδομένου ότι για τους Κύπριους βασικό κριτήριο επιλογής του τουριστικού προορισμού αποτελεί η δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης. Προγραμματισμένη συνάντηση υπήρξε επίσης με τον Πρόεδρο Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Λάρνακας κ. Ντ. Λευκαρίτης, ο οποίος μετέχει και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουρισμού. Σύμφωνα με την κ. Μπαρτζιώκα, κατά τη συνάντηση αυτή τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δυο περιοχών, με κυρίαρχο στόχο την από κοινού προώθηση της σύνδεσης του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου με το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, γεγονός που θα συμβάλλει μεταξύ άλλων και στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας.
Εξάλλου, η κ. Μπαρτζιώκα συζήτησε με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας της  Κύπρου το θέμα του μαθητικού τουρισμού, καθώς σημαντικός αριθμός σχολείων της Κύπρου προτίμησε φέτος την Ελλάδα ως εκπαιδευτικό προορισμό.  Όπως τόνισε η ίδια, «ο Βόλος και το Πήλιο προσφέρονται για εκπαιδευτικό τουρισμό, τουρισμό για νέους και μαθητές που επιζητούν την ποικιλία και την εναλλαγή των εικόνων, των παραστάσεων και των εμπειριών, δεδομένου ότι η περιοχή συνδυάζει κοντινές μονοήμερες αποδράσεις (π.χ. Σκιάθο, Μετέωρα) και πάμπολλες εναλλακτικές επιλογές στο Πήλιο, περιοχή με πλούσια ιστορία μύθο και παράδοση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εντύπωση προκάλεσε το έντυπο για την Αργώ και γενικά η σύνδεση της περιοχής με τον μύθο της αργοναυτικής εκστρατείας. Το επόμενο διάστημα,  η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, θα προωθήσει υλικό σε ψηφιακή μορφή για την περιοχή του Βόλου και του Πηλίου σε κάθε κυπριακό σχολείο. Τέλος, η κ. Μπαρτζιώκα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: