Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Διάνοιξη δρόμου στην περιοχή του Αναύρου για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων

Στην κατεδάφιση παλαιάς οικίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Φιλιππίδη, πρόκειται να προχωρήσει αύριο ο Δήμος Βόλου, δίνοντας λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και των περιοίκων. Πιο συγκεκριμένα, το οικόπεδο με παλαιά οικία, πρώην ιδιοκτησίας Ελένης Φηύγα και Κωνσταντίνου Τσιργή, στην διασταύρωση της οδού Γαλλίας και του παρόχθιου δρόμου του Αναύρου (Φιλιππίδη), ρυμοτομείται πλήρως σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο πόλης του 1930, όπως και όλα τα όμορα οικόπεδα, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά το προβλεπόμενο πλάτος της παρόχθιας οδού Φιλιππίδη.
Οι χρονοβόρες διαδικασίες απαλλοτρίωσης, καθώς και η σημερινή οικονομική κατάσταση, καθιστούσαν αδύνατη την διάνοιξη. Το πρόβλημα δυσχεραίνει σημαντικά την κυκλοφορία στην περιοχή, τόσο των οχημάτων, όσο και των πεζών, αφού στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει πεζογέφυρα η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά από μαθητές για τα κοντινά γυμνάσια και λύκεια. Η ύπαρξη των παλαιών κτισμάτων μειώνει σημαντικά την ορατότητα, με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.
Οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης αποζημίωσης τους, κάνοντας χρήση νόμιμες διατάξεις, προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια, με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση άρσης της απαλλοτρίωσης, με σκοπό να οικοδομήσουν στο οικόπεδο τους.
Ο Δήμος Βόλου, μπροστά στον κίνδυνο αυτό, που θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων και θα ήταν μια εξέλιξη σε βάρος της ασφάλειας διέλευσης των πεζών και μαθητών, προχώρησε στην ανταλλαγή του οικοπέδου με άλλο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου, καθώς και στην καταβολή της χρηματικής διαφοράς, την οποία φυσικά αποδέχτηκαν οι ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα το οικόπεδο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου.
Έτσι, αύριο προχωράει στην κατεδάφιση της παλαιάς οικίας, ώστε να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και των περιοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: