Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Βόλου για την προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας

Δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου τη Δευτέρα 14 Μαΐου, σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων της φετινής τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για το “Colombus” με 580 επιβάτες και 364 άτομα πλήρωμα, το οποίο θα φθάσει στο Βόλο στις 6 το πρωί προερχόμενο από Σκιάθο και θα αναχωρήσει στις 17.30 με προορισμό το Κουσάντασι, και για το “Amadea” με 497 επιβάτες και 296 άτομα πλήρωμα, το οποίο θα καταπλεύσει στις 07.00 το πρωί προερχόμενο από Καβάλα και θα αναχωρήσει στις 18.00 για Δήλο.
Όπως είναι γνωστό φέτος ο αριθμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου είναι μικρότερος σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Ωστόσο, ο Βόλος συγκαταλέγεται στους προορισμούς προτεραιότητας για την ανάπτυξη cruise passenger terminal, μαζί με τη Θεσσαλονίκη, το Κατάκολο, τη Ρόδο και την Πάτμο. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Βόλου εντείνει την προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και την προβολή της περιοχής.
«Παρά τη βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη και οπωσδήποτε έχει επηρεάσει αρνητικά και τον τουρισμό κρουαζιέρας, ο Βόλος εξακολουθεί να διατηρεί τη δυναμική του ως προορισμός», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Σ. Μπαρτζιώκα, η οποία τις τελευταίες ημέρες είχε σειρά συναντήσεων με φορείς της περιοχής, όπως το Επιμελητήριο και το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την καλύτερη λειτουργία της πόλης και την διευκόλυνση των επιβατών κρουαζιερόπλοιων να γνωρίσουν την περιοχή.
Ο Δήμος Βόλου εξέδωσε και έχει αποστείλει εγκαίρως προς όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας το νέο χάρτη διαδρομών στην πόλη, ο οποίος μοιράζεται στους επισκέπτες τόσο μέσα στο κρουαζιερόπλοιο, όσο και στο χώρο υποδοχής που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι του Βόλου, ώστε να κάνουν το πρόγραμμά τους. Στον χάρτη αποτυπώνονται προτάσεις διαδρομών και τα σημεία αναφοράς της περιοχής, όπως αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, παραλίες, μονοπάτια, η εμπορική αγορά κ.λ.π. ώστε οι επισκέπτες να επιλέγουν πώς θα αξιοποιήσουν το χρόνο παραμονής τους στην πόλη. Επίσης, περιλαμβάνονται χρήσιμα τηλέφωνα υπηρεσιών ενώ μέσα από επιλεγμένες φωτογραφίες αναδεικνύονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Βόλου και του Πηλίου.
Στο μεταξύ, επιμένοντας στην προσπάθεια για τη διευκόλυνση των επισκεπτών στις μετακινήσεις τους, ο Δήμος Βόλου πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην αποτύπωση, με χρώμα επί του οδοστρώματος (City Center), της διαδρομής που μπορούν να ακολουθούν όσοι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων επιλέγουν να περπατήσουν από το χώρο ελλιμενισμού προς το κέντρο της πόλης. Η διαδρομή που έχει επιλεγεί είναι μέσω των οδών Ζάχου – Αλμυρού – Λαχανά – Πυράσσου, με έξοδο στην περιοχή του Τελωνείου. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια για την αναβάθμιση σημείων της διαδρομής μέσα από το πρόγραμμα «Φροντίζω και προσέχω την πόλη μου» που υλοποιείται στα σχολεία. Ήδη, τα συνθήματα που υπήρχαν στους τοίχους κτιρίων της περιοχής έχουν σβηστεί και οι επιφάνειες ζωγραφίζονται στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Την ερχόμενη Τρίτη στις 10:30 το πρωί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκεται στο Παλαιό Λιμεναρχείο, θα ζωγραφίσουν την εξωτερική όψη του διδακτηρίου τους, συμβάλλοντας με τη σειρά τους στην προσπάθεια να γίνει η πόλης πιο ελκυστική στους επισκέπτες.
Εξάλλου, τη Δευτέρα 14 Μαΐου οι μαθητές του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας θα παρουσιάσουν σε εκδήλωση που θα γίνει στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, εργασία τους σε video για την τουριστική προβολή της πόλης και την προσέλκυση μαθητικού τουρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: