Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Επί τάπητος τα προβλήματα της Νέας Αγχιάλου

Τα προβλήματα της περιοχής Νέας Αγχιάλου εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με τους εργαζόμενους της Δημοτικής Ενότητας, τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου και των  Τοπικών Κοινοτήτων Μικροθηβών και Αϊδινίου και εκπροσώπους όλων των φορέων της περιοχής, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Π. Πελεκάνου, Χ. Τσαμπάζη και Φ. Λαμπρινίδη.

Ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι οι συναντήσεις αυτές κρίθηκαν σκόπιμες και αναγκαίες έπειτα από τη συμπλήρωση ενός μεταβατικού σταδίου εφαρμογής του “Καλλικράτη”, κατά το οποίο η Δημοτική Αρχή Βόλου κλήθηκε να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα, τόσο εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και της δραματικής περικοπής των κρατικών επιχορηγήσεων, όσο και του πολυδαίδαλου γραφειοκρατικού συστήματος ελέγχων που δυσχεραίνει σημαντικά την καθημερινότητα. Ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ήδη η λειτουργία του νέου Δήμου είναι περισσότερο παραγωγική και αποτελεσματική σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, ενώ ο Δήμος καταφέρνει όλο αυτό το διάστημα να εντάσσει σημαντικά έργα σε όλα τα μεγάλα χρηματοδοτικά προγράμματα.
«Πέραν του όποιου θετικού απολογισμού και της όποιας κριτικής μπορεί να ασκηθεί στο έργο της Δημοτικής Αρχής, το μεγάλο στοίχημα για μας, το οποίο είχαμε θέσει προεκλογικά και πιστεύουμε ότι κερδίζουμε καθημερινά, είναι να οικοδομήσουμε σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία. Γι’ αυτό και, από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε ανοίξει μέτωπο με φαινόμενα κακοδιαχείρισης και σπατάλης του δημοτικού χρήματος και με νοσηρές καταστάσεις του παρελθόντος που έχουν πληγώσει το κοινό αίσθημα», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης και ξεκαθάρισε ότι η στάση της παρούσας Δημοτικής Αρχής απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις θα είναι ανυποχώρητη. 
Αναφερόμενος σε θέματα της καθημερινότητας, τόνισε ότι «είναι ο τομέας όπου κατεξοχήν προσπαθούμε τα αποτελέσματα να είναι κάθε μέρα και πιο ικανοποιητικά». Εκτίμησε δε ότι θα υπάρξει σημαντική βελτίωση με τη δημιουργία των Πολυδύναμων Τμημάτων σε κάθε περιφερειακή Δημοτική Ενότητα που προβλέπονται στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Βόλου και θα λειτουργήσουν ως μηχανισμός άμεσης αντίδρασης στα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Στο σημείο αυτό ο κ. Σκοτινιώτης επισήμανε ότι αναμένεται από μέρα σε μέρα η δημοσίευση στο ΦΕΚ του νέου ΟΕΥ, γεγονός που θα ξεμπλοκάρει τη λειτουργία του Δήμου Βόλου και επομένως την παραγωγή του δημοτικού έργου.
Η Νέα Αγχίαλος, όπως είπε, αποτελεί δυναμική περιοχή η οποία διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου Βόλου. Στην κατεύθυνση αυτή, η Δημοτική Αρχή προωθεί έργα, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν ριζικά το μέλλον της πόλης και τη ζωή των πολιτών. Τέτοια έργα είναι η δημιουργία δικτύου αποχέτευσης που έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ, η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Μικροθηβών, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η τουριστική προβολή της περιοχής και η λειτουργία του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, την οποία η Δημοτική Αρχή Βόλου στηρίζει με κάθε τρόπο. 
«Η Νέα Αγχίαλος κερδίζει τη θέση που αξίζει και δικαιούται στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου και ευχαρίστησε τόσο τους εργαζόμενους για την ευσυνειδησία που επιδεικνύουν στην εργασία τους, όσο και τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της περιοχής για την σπουδαία εθελοντική προσφορά τους.
Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν όλα τα ζητήματα και δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις από τον κ. Σκοτινιώτη και τους Αντιδημάρχους Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου Π.Πελεκάνο, Καθαριότητας Χ.Τσαμπάζη και Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδη. Τα θέματα που τέθηκαν αφορούν την ανάθεση του ΓΠΣ της Νέας Αγχιάλου και την πορεία των πολεοδομικών μελετών Μαράθου, Κριθαριάς και Μ. Βελανιδιάς, την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τη συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων, την οδική ασφάλεια, τη σήμανση, την οδοποιία, λιμενικά έργα, την ανόρυξη γεωτρήσεων κλπ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: