Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Απόφαση της Επιτροπής του αρ. 152 για ανάκληση της άδειας λειτουργίας καταστήματος στη Μακρινίτσα

Κοινοποιήθηκαν χθες στο Δήμο Βόλου οι αποφάσεις της Επιτροπής του αρ. 152 του Ν. 3463/2006 που αφορούν την υπόθεση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μακρινίτσα. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, με την 147/2011 απόφαση της, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την μη ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, παρά την αντίθετη εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής κ. Νικολάου Μόσχου.


Ωστόσο, περίοικοι του συγκεκριμένου καταστήματος προσέφυγαν στην Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, η οποία με σχετική απόφαση της τον Σεπτέμβριο του 2011  ακύρωσε την επίμαχη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Μετά την απόφαση της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά δέσμια υποχρέωση του Δήμου,  το θέμα της ανάκλησης τέθηκε ξανά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον Οκτώβριο 2011, κατά την οποία ωστόσο η συζήτηση αναβλήθηκε αφού η ενδιαφερόμενη κατέθεσε αίτηση αναστολής και προσφυγή στην Επιτροπή του αρ. 152.
Η Επιτροπή αυτή με σχετικές αποφάσεις της απέρριψε την αίτηση αναστολής και την προσφυγή της ιδιοκτήτριας κατά της απόφασης της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Από όλα τα στοιχεία του φακέλου και την εκτίμηση αυτών προκύπτει ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όφειλε να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος.
Μετά την εξέλιξη αυτή το θέμα της ανάκλησης θα επανέλθει σαν θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: