Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Αποξήλωση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από το κέντρο του Βόλου

Στην αποξήλωση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από το κέντρο του Βόλου (οδός Κονταράτου αρ. 10γ), καθώς και όλων των μηχανημάτων που αποτελούσαν το σταθμό βάσης αυτής, προχώρησε σήμερα το πρωί συνεργείο  εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, όπως είχε ανακοινωθεί ήδη από την περασμένη Παρασκευή. Οι εργασίες αυτές, οι οποίες συνεχίστηκαν έως αργά το μεσημέρι, εποπτευθήκαν από στέλεχος της Υπηρεσίας Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου.
Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη κεραία εγκαταστάθηκε και λειτουργούσε παράνομα, χωρίς έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και χωρίς άδεια από την Πολεοδομία του Δήμου Βόλου. Για το λόγο αυτό είχε καταγραφεί ως αυθαίρετη και κατεδαφιστέα από τη Δ/ση Πολεοδομίας, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται για την καταγραφή όλων των αυθαίρετων κεραιών του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου. Η συγκεκριμένη κεραία λειτουργούσε σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, κοντά σε σχολεία, φροντιστήρια, καταστήματα και καφέ, όπου συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός δημοτών.
Την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί επίσης η αποξήλωση κεραίας στη συμβολή των οδών Ανακασιάς και Λουντέμη, η οποία είχε εγκατασταθεί και αυτή παράνομα από την ίδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου είχε εντοπίσει τη συγκεκριμένη κεραία, την είχε καταγράψει ως αυθαίρετη και είχε κινήσει την όλη διαδικασία κατεδάφισης της. Σε περίπτωση που το συνεργείο δεν προλάβαινε να ολοκληρώσει την αποξήλωση σήμερα, είχε συμφωνηθεί οι εργασίες να συνεχιστούν την επόμενη ημέρα.
«Φτάσαμε στο σημείο αυτό μετά από συστηματική και επίπονη δουλεία για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκος Μόσχος και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολη υπόθεση να απομακρύνεις ή να αποξηλώσεις μια κεραία κινητής τηλεφωνίας, εξαιτίας του πολύπλοκου νομικού καθεστώτος που επικρατεί και των περιορισμένων αρμοδιοτήτων που διαθέτουμε. Ωστόσο, στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και για τις υπόλοιπες κεραίες του πολεοδομικού συγκροτήματος, έως ότου δοθεί μια συνολική λύση χωροθέτησης και ελέγχου αυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: