Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Εργασίες διαγράμμισης του οδικού δικτύου στο Δήμο Βόλου

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες διαγράμμισης του οδικού δικτύου Δήμου Βόλου, καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Γ. Βασιλείου Ε.Δ.Ε.» που ανέλαβε την εκτέλεσή τους. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 139.500€ (προϋπολογισμός μελέτης 150.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Σύμφωνα, δε, με τη σύμβαση, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα τριών μηνών από την έναρξη των εργασιών.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία, τουλάχιστον, τέσσερα χρόνια δεν έχουν γίνει εργασίες διαγράμμισης του οδικού δικτύου στο Δήμο Βόλου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης σε πολλά σημεία του δικτύου. Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου. Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν αφορούν διαγραμμίσεις κόμβων τόσο σε κεντρικά και με ιδιαίτερη δυσκολία σημεία της πόλης όσο και σε άλλους κόμβους του οδικού δικτύου του Δήμου. Για την ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών αυτών και τον περιορισμό της όχλησης θα απαιτηθεί συχνά νυχτερινή εργασία και αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Συγκεκριμένα οι εργασίες που περιλαμβάνονται είναι οι εξής:
• Χάραξη και διαγράμμιση κόμβων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Βόλου (διαβάσεις πεζών, γραμμές υποχρεωτικής διακοπής πορείας STOP, πηκτογράμματα STOP και Κ16, βέλη πορείας) με χρώμα διαγραμμίσεων λευκό και ανακλαστική χάντρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΥΠΕΧΩΔΕ.
• Κατά μήκος διαγραμμίσεις οδοστρωμάτων στους  άξονες του οδικού δικτύου του Δήμου (διαχωρισμός λωρίδων ίδιας ή αντιθέτων κατευθύνσεων – άξονας, συνεχής ή διακεκομμένη γραμμή κατά περίπτωση) με χρώμα διαγραμμίσεων λευκό και ανακλαστική χάντρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΥΠΕΧΩΔΕ.
• Χάραξη και διαγράμμιση θέσεων στάθμευσης του Δημοτικού Συστήματος   Ελεγχόμενης Στάθμευσης (περίγραμμα θέσεων πλάτους 0,15μ, πηκτογράμματα, ΑΜΕΑ και ΜΟΤΟ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: