Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Χωρίς εξέδρα για τους επισήμους η παρέλαση στο Βόλο

Χωρίς να ανεβούν σε εξέδρα, θα παρακολουθήσουν οι επίσημοι την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Βόλο, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε: «Τα όσα συνέβησαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τα όσα διακινούνται στο διαδίκτυο  και η έκρηξη των φαινομένων βίας από ακραίες ομάδες που προσπαθούν να επιβάλουν το φόβο και να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία, δημιουργούν προβληματισμό για το τι σχεδιάζεται για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Πιστεύουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να κάνει απολύτως σαφή τρία πράγματα:
α/ Φυσικά και θα πάμε στην παρέλαση. Ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις που μπορεί να υπάρχουν για το χαρακτήρα της παρέλασης, σε μια περίοδο που στην Ελλάδα βιώνουμε το οδυνηρό τέλος μιας ολόκληρης εποχής, που  στην κοινωνία κυριαρχεί η ανησυχία και η αβεβαιότητα για το μέλλον της πατρίδας και που τα κοινωνικά προβλήματα παίρνουν δραματική διάσταση, έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη να αντλήσουμε δύναμη από την ιστορία μας, για τους αγώνες που απαιτούνται για εθνική ανόρθωση και ανασυγκρότηση.
β/ Η παρέλαση δεν γίνεται για να τιμηθούν οι επίσημοι. Η παρέλαση γίνεται για να τιμηθούν αυτοί που πολέμησαν και έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο. Να το συμβολίσουμε, λοιπόν, και εμπράκτως «κατεβαίνοντας ένα σκαλί». Να παρακολουθήσουμε την παρέλαση χωρίς να ανεβούμε σε εξέδρα.
γ/ Αυτό που περισσότερο πρέπει να μας προβληματίσει είναι οι φοβισμένοι πολίτες. Αυτοί που επιλέγουν τη σιωπή και την αποχή, γιατί φοβούνται για όσα μπορεί να συμβούν. Να καλέσουμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας, όλες τις κοινωνικές οργανώσεις, να πουν «όχι» στη φοβική δημοκρατία, «όχι» στον εκφοβισμό της βίας που επιχειρούν να ασκήσουν μικρές ακραίες ομάδες, να πουν «ναι» στην ανάγκη  για ένα νέο πατριωτισμό, για εθνική αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση. Να τους καλέσουμε να δώσουν το «παρών», ειρηνικά,   στην παρέλαση για την εθνική μας επέτειο. Και επειδή σε  μια χώρα που σέβεται την παράδοση και την ιστορική μνήμη οι εθνικές επέτειοι ενώνουν και δεν διχάζουν, θα πρέπει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μας, να παραστεί στην παρέλαση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: