Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Να αποσυρθεί η απόφαση για την κατάργηση των ΟΕΚ και ΟΕΕ

Επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση κατάργησης των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  κ. Γιώργο Κουτρουμάνη ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, τονίζοντας ότι, αν τυχόν υλοποιηθεί, θα επιφέρει νέο σοβαρό πλήγμα στους εργαζομένους της περιοχής και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία. «Σε μια εποχή όπου η ανεργία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις και η καταιγίδα των μέτρων σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα, η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα πολλαπλασιάσει τα κοινωνικά προβλήματα και τις συνέπειες της βαθιάς ύφεσης που πλήττει ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης και προσθέτει:
«Πρωτίστως, θα βρεθούν «στον αέρα» χιλιάδες συμπολίτες μας που έπαιρναν επιδότηση ενοικίου και είχαν προγραμματίσει τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Επιπλέον, η τυχόν υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα σημάνει το τέλος της δανειοδότησης για αγορά και επισκευή κατοικίας, όπως και το τέλος του κατασκευαστικού προγράμματος του ΟΕΚ, στο πλαίσιο του οποίου ο Δήμος Βόλου και σύσσωμη η τοπική κοινωνία αξιώνουν, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση του οικοπέδου της πρώην βιομηχανίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε.» για την ανέγερση εργατικών κατοικιών. Επιπλέον, η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και κατ’ επέκταση των κοινωνικών προγραμμάτων τουρισμού θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική οικονομία της περιοχής μας, τη στιγμή που ο τομέας του τουρισμού αποτελεί τη μόνη ελπίδα για την ανάσχεση της ύφεσης».
Καταλήγοντας, ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει ότι «για όλους αυτούς τους λόγους και με δεδομένο ότι οι δυο Οργανισμοί δεν επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών τους, η απόφαση αυτή είναι ακατανόητη και πρέπει να αποσυρθεί, προκειμένου να βρεθεί λύση προς όφελος τόσο των εργαζομένων στους Οργανισμούς, όσο και των πολιτών και της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: