Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αντικατάσταση της κεντρικής εισόδου στο σχολικό συγκρότημα Νεαπόλεως

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δήμου Βόλου για την αντικατάσταση της κεντρικής εισόδου στο σχολικό συγκρότημα των 4ου Γυμνασίου – 4ου Λυκείου Βόλου, μετά την ολοσχερή καταστροφή της την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Κουρτίνας ενημέρωσε με έγγραφό του τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γ. Δοδοντσάκη για τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί άμεσα και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του σχολικού κτιρίου. «Τέτοιες ενέργειες φθοράς δημοτικής περιουσίας από όπου και αν προέρχονται είναι καταδικαστέες», τονίζει μεταξύ άλλων και ζητεί από τον κ. Δοδοντσάκη να μεριμνήσει για τη διερεύνηση του συμβάντος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κουρτίνας, την περασμένη Παρασκευή κατόπιν επίσκεψής του στο σχολικό συγκρότημα Νεαπόλεως (4ο Γυμνάσιο – 4ου Λύκειο) και μετά από τηλεφωνική πρόσκληση της υποδ/ντριας του 4ου Λυκείου κας Τεγοπούλου, διαπίστωσε κατεστραμμένη ολοσχερώς και πεσμένη στο έδαφος την πόρτα της κεντρικής εισόδου του κτιρίου του σχολείου. Τα δύο σχολεία του συγκροτήματος τελούσαν υπό κατάληψη και, όπως έγινε γνωστό, το συμβάν διαπιστώθηκε την Παρασκευή με την προσέλευση των εκπαιδευτικών στο διδακτήριο.
Από την πλευρά της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγιναν καταρχήν οι απαιτούμενες ενέργειες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του σχολικού κτιρίου λόγω της αργίας του Σαββατοκύριακου, και από σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση της κατεστραμένης πόρτας με καινούργια, το κόστος της οποίας από πρόχειρη έρευνα ανέρχεται στο ύψος των 1.000 ευρώ και θα βαρύνει τη σχολική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: