Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των Αντιδημάρχων Βόλου

Σε περιορισμένη ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των Αντιδημάρχων προχώρησε σήμερα με απόφασή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης.Υπενθυμίζεται ότι η θητεία των Αντιδημάρχων λήγει στις 31.12.2012. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης, οι περιορισμένες αυτές αλλαγές κρίθηκαν αναγκαίες δεδομένου ότι πλέον ο Δήμος ασκεί και νέες αρμοδιότητες, όπως τις αρμοδιότητες του τομέα Εμπορίου. Ο Δήμαρχος Βόλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση όλων των Αντιδημάρχων στα καθήκοντα που τους είχαν  ανατεθεί και τόνισε: «Η προσπάθεια για ένα Δήμο υγιή και επιχειρησιακά ικανό να ανταποκριθεί στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της τοπικής ανάπτυξης, την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, θα συνεχιστεί αμείωτη και το νέο χρόνο, αξιοποιώντας και τη μέχρι τώρα πολύτιμη εμπειρία από τη δράση μας, που εκτυλίχθηκε σ’ ένα εντελώς νέο θεσμικό περιβάλλον και σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου Βόλου, η κ. Νατάσα Οικονόμου παραμένει Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών και Αναπληρώτρια του Δημάρχου. Στο πλαίσιο αυτό, παραμένει πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και διατηρεί την ευθύνη των υπηρεσιών Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ στα καθήκοντά της προστίθεται η ευθύνη των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, της Διοικητικής Βοήθειας και Επικοινωνίας των Πολιτών με το Δήμο, καθώς και των θεμάτων Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επιπλέον, η κ. Οικονόμου αναλαμβάνει το συντονισμό της κατάρτισης του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου,  καθώς και τη συνεργασία με τις Διοικήσεις των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δήμου για τη σύνταξη και παρακολούθηση της πιστής εκτέλεσης των προϋπολογισμών τους και την εκπόνηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας και των Κανονισμών τους.
Ο κ. Νίκος Μόσχος ορίζεται Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, παραμένει πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  και διατηρεί  την ευθύνη των υπηρεσιών Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας, ενώ στα καθήκοντά του προστίθεται η ευθύνη της υπηρεσίας Πρασίνου και η επιμέλεια, ο συντονισμός και η παρακολούθηση των   θεμάτων προστασίας του περιβάλλοντος, όπως επίσης η ευθύνη της υπηρεσιακής μονάδας του Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την κ. Ν. Οικονόμου σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την προώθηση περιβαλλοντικών έργων και δράσεων σε χρηματοδοτικά  προγράμματα.
Ο κ. Φώτης Λαμπρινίδης παραμένει  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, έχοντας στην αρμοδιότητά του την ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, όπως επίσης την ευθύνη για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων.
Ο κ. Απόστολος Παντσάς παραμένει Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, έχοντας στην αρμοδιότητά του την ευθύνη των υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας, και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Πολιτισμού. Στον κ.Παντσά ανατίθεται γενικότερα η μέριμνα και ο συντονισμός των τομέων Κοινωνικής Προστασίας, Εθελοντισμού, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Απασχόλησης, Νεολαίας, Πολιτισμού και  Αθλητισμού, σε συνεργασία με  τις Διοικήσεις των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δήμου που ασχολούνται με τα αντικείμενα αυτά, τη  Δημοτική  Επιτροπή  Παιδείας και τις άλλες επιτροπές και συμβούλια του Δήμου που ασχολούνται με τα εν λόγω αντικείμενα. Ανατίθεται επίσης η αρμοδιότητα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
Ο κ. Χαράλαμπος Τσαμπάζης ορίζεται Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,  Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό διατηρεί  την ευθύνη των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και  Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναλαμβάνει την ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ο κ. Παντελής Πελεκάνος ορίζεται Αντιδήμαρχος Εμπορίου, Αγροτικής Ανάπτυξης   και Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Αγχιάλου. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός της ευθύνης του για τις Δημοτικές Ενότητες Βόλου και Νέας Αγχιάλου, αναλαμβάνει την ευθύνη των υπηρεσιακών μονάδων και των τομέων Εμπορίου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας.
Ο κ. Ιωάννης Καουνάς παραμένει Αντιδήμαρχος Δημοτικών Κοιμητηρίων και των Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Ιωνίας και Αισωνίας, ο κ. Ιωάννης Γκουντέλιας, Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας και ο κ.Νικόλαος Στόϊκος, Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: