Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Προγραμματισμός έργων υποδομής στον Άγ. Λαυρέντιο

Έμφαση  στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες και ιδιαίτερα σε βασικά ζητήματα υποδομών δίνει η Δημοτική Αρχή Βόλου μέσα από την επικείμενη αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2012. Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών  κ. Φώτη Λαμπρινίδη και Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς-Αρτέμιδας κ. Νίκου Στόϊκου στον Άγιο Λαυρέντιο, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν εκκρεμότητες και προβλήματα της περιοχής.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πρώην κοινοτικό κατάστημα ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Αγαπητός παρουσίασε τις προτεραιότητες. Μείζον πρόβλημα, όπως προέκυψε, αποτελεί η επισκευή του δικτύου υδραυλάκων ώστε να είναι δυνατό κατά τους θερινούς μήνες το πότισμα των καλλιεργειών και η ικανοποίηση των αρδευτικών αναγκών ευρύτερα.
Συγκεκριμένα απαιτείται η επισκευή των τσιμενταυλάκων,  η κατασκευή των υποστηρικτικών ικριωμάτων και εκσκαπτικές εργασίες. Συμπληρωματικό είναι και το έργο της επισκευής της γεώτρησης στον Άγιο Λαυρέντιο. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ολοκληρώνει τη μελέτη του έργου, το οποίο θα ενταχθεί στο έργο «Συντήρηση δικτύου άρδευσης  Δ.Ε. Αρτέμιδας».
Σημειώνεται ότι για την ύδρευση και άρδευση της περιοχής το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε πρόσφατα τη μελέτη «ύδρευσης της περιοχής Σερβανατών», έργο προϋπολογισμού 200.000ευρώ, το οποίο ο Δήμος πλέον διεκδικεί να το εντάξει μέσω της ΔΕΥΑΜΒ στον προγραμματισμό της Περιφέρειας. Με το έργο αυτό θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης στις  Σερβανάτες ενώ θα αξιοποιηθεί το νερό μικρότερων πηγών του Αγίου Λαυρεντίου.
Παράλληλα παρουσιάστηκαν αιτήματα του τοπικού συμβουλίου που αφορούν κυρίως το οδικό δίκτυο του χωριού όπως: η κατασκευή μικρού καλντεριμιού στο κέντρο του Αγ. Λαυρεντίου, η επισκευή και η τσιμεντόστρωση του αγροτικού δρόμου στη θέση «Παναγίτσα», η επισκευή δημοτικού δρόμου προς την πλατεία Χατζίνη και η επισκευή και τσιμεντόστρωση του πάρκινγκ στο αγροκήπιο. Από αυτά, τα αιτήματα που αφορούν την αγροτική οδοποιία εντάσσονται στο σχετικό έργο της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδας και θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες ενώ τα υπόλοιπα εντάσσονται στο αντίστοιχο έργο των συντηρήσεων οδών για το οποίο επίκειται επανάληψη του διαγωνισμού, καθώς την πρώτη φορά απέβη άκαρπος. Παράλληλα έγινε επιθεώρηση του έργου «Στρατώνας» το οποίο αυτό βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης των εργασιών και ενημερώθηκε το τοπικό συμβούλιο για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να παραληφθεί και να αποδοθεί σε χρήση άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: