Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αναγκαία η συντήρηση του οδικού δικτύου Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας

Την ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα εργασίες συντήρησης της εθνικής οδού Βόλου - Πορταριάς και των επαρχιακών οδών Πορταριάς - Μακρινίτσας και Βόλου - Άλλης Μεριάς, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αργ. Κοπάνα ο Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γ. Γκουντέλιας. 
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει, το  οδικό δίκτυο της περιοχής (εθνικό και επαρχιακό) παρουσιάζει σοβαρότατο πρόβλημα και χρήζει άμεσης επέμβασης ώστε να πραγματοποιείται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα επικινδυνότητας η διέλευση των οχημάτων η οποία σήμερα κρίνεται δυσχερής και επικίνδυνη.
Ειδικότερα, τα σημεία στα οποία έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα προβλήματα φθοράς του ασφαλτοτάπητα είναι:


1.Στην Εθνική Οδό Βόλου Πορταριάς από την Τοπική Κοινότητα Ανακασιάς στο ύψος του Ι.Ν.Αγίας Ειρήνης (άγαλμα Κενταύρου) και σε μήκος περίπου 200 μέτρων.
2.Στην Επαρχιακή Οδό Πορταριάς - Μακρινίτσας στα σημεία: α) από το ύψος της διασταύρωσης προς Μακρινίτσα και σε μήκος περίπου 100 μέτρων, β) από το ύψος του κλειστού Γυμναστηρίου και σε μήκος περίπου 80 μέτρων και γ) πριν την είσοδο της Μακρινίτσας και σε μήκος 50 περίπου μέτρων.
3.Στην Επαρχιακή Οδό Βόλου - Άλλης Μεριάς, από το παλαιό γεφύρι έως Σχολείο και σε μήκος περίπου 500 μέτρων.
Επίσης νέος ασφαλτοτάπητας θα πρέπει να τοποθετηθεί προκειμένου να καλυφθούν σε όλα τα σημεία της εθνικής και των επαρχιακών οδών οι τομές και οι καθιζήσεις που δημιουργήθηκαν κατά την εκτέλεση εργασιών του δικτύου αποχέτευσης αλλά και όλων των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν από την ΔΕΗ τον ΟΤΕ κλπ, οι οποίες αποτελούν παγίδες για τα οχήματα και τα δίκυκλα.
Στην επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη ο κ. Γκουντέλιας αναφέρεται επίσης στις αναγκαίες μελέτες και τα τεχνικά έργα που αναμένεται να μειώσουν την επικινδυνότητα των δρόμων και θα συμβάλλουν στην ασφαλέστερη λειτουργία τους, προτείνοντας συγκεκριμένα τα παρακάτω:
-Διαπλάτυνση της στροφής που βρίσκεται περίπου 150 μέτρα πάνω από την Κεντρική πλατεία της Ανακασιάς  (άμεση τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας και τοιχίου)
-Μελέτη - κατασκευή κόμβου στη συμβολή της Εθνικής Οδού Βόλου-Πορταριάς με δρόμο προς Άλλη Μεριά ,εντός του Οικισμού Άνω Βόλου.
-Μελέτη - κατασκευή κόμβου στη συμβολή της Εθνικής Οδού Βόλου-Πορταριάς με Επαρχιακή Οδό προς Οικισμό Κατωχωρίου.
-Διαγράμμιση – σήμανση – καθαρισμός φρεατίων ομβρίων υδάτων.
-Επισκευή τοιχίου αντιστήριξης του επαρχιακού δρόμου στην είσοδο της Μακρινίτσας.
Εκτός των  ανωτέρω, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να τεθεί ως άμεση προτεραιότητα η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στα σημεία που απαιτείται καθώς και ο έλεγχος των ήδη υφισταμένων για να διαπιστωθούν οι τυχόν υπάρχουσες φθορές τους. Λόγω της μορφολογίας του εδάφους στην περιοχή (απότομες  στροφές κ.λ.π), των δύσκολων καιρικών συνθηκών που προκαλούν ολισθηρότητα στους δρόμους αλλά και λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων προς το Πήλιο ειδικά τους χειμερινούς μήνες  θα πρέπει με παρεμβάσεις να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: