Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Συνέλευση κατοίκων Τοπικής Κοινότητας Άνω Βόλου

Η Τοπική Κοινότητα Άνω Βόλου της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού συγκαλεί την ετήσια συνέλευση κατοίκων, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ., στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγία) στον Άνω Βόλο.
«Ξεκινούμε τις συνελεύσεις των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού από τον Άνω Βόλο και καλούμε τους κατοίκους και φορείς της περιοχής να δώσουν το παρόν σ’ αυτή τη  δημοκρατική διαδικασία και να προτείνουν τα έργα και τις δράσεις που θεωρούν αναγκαία για την περιοχή», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας του Δήμου Βόλου κ. Ιωάννης Γκουντέλιας. 
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 85 του Ν.3852/2010, με ευθύνη του Προέδρου του Συμβουλίου της κάθε Τοπικής Κοινότητας και σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της τοπικής κοινότητας, τουλάχιστον μια φορά κατ’ έτος, σε συνέλευση και προτείνουν στα αρμόδια όργανα του Δήμου, ανάλογα με το χαρακτήρα  των αναγκών των κατοίκων της τοπικής κοινότητας και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο Δήμος ιδίως ως προς:
  α) την παροχή κοινωνικών ή άλλων υπηρεσιών για  την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής τους,
  β) τη λήψη μέτρων για την προστασία των ηλικιωμένων και των παιδιών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου
 γ) τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην Τοπική Κοινότητα
 δ) την παροχή υπηρεσιών για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της Τοπικής Κοινότητας,
 ε) την εφαρμογή πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων και
 στ) κάθε άλλο θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: