Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Συνεργασία για την εκπαίδευση ενηλίκων Ρομά

Το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τη Μητρόπολη Δημητριάδος και το Δήμο Βόλου, για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων ΡΟΜΑ, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα  ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος,  ο Δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτης και ο κ. Χρ. Γκόβαρης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αφορά την επιμόρφωση ενηλίκων ΡΟΜΑ, άνω των 18 ετών, με σκοπό την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν στη συνέχεια να ενταχθούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας προκειμένου να αποκτήσουν και το απολυτήριο Γυμνασίου. 


Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου εξετάστηκαν θέματα συνεργασίας των τριών φορέων για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος, με κυριότερο την εξεύρεση κατάλληλης στέγης για τη φιλοξενία των μαθημάτων. Ως προσφορότερη λύση προτάθηκε ο χώρος του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στην περιοχή Αλιβερίου Νέας Ιωνίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται τις απογευματινές ώρες.
Τόσο ο Δήμαρχος Βόλου όσο και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, δήλωσαν πρόθυμοι να συνδράμουν με κάθε τρόπο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως φορέα υλοποίησης του προγράμματος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει σημαντική παρέμβαση στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος εκπαίδευσης ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, όπως είναι οι Ρομά, και την άρση κοινωνικών ανισοτήτων στην περιοχή.
Γενικότερα, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και ο Δήμαρχος Βόλου  επαναβεβαίωσαν την κοινή τους βούληση για συνεργασία στον κοινωνικό τομέα, με στόχο την ανακούφιση των πολιτών που έχουν ανάγκη λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Ιωνίας - Αισωνίας κ. Γ. Καουνάς και οι κ.κ. Μ. Βασιλικός και Μ. Πούλιος εκ μέρους της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: