Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μέσα σε 48 ώρες απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια από Βόλο και Νέα Ιωνία

Ένα 48ωρο χρειάστηκαν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Βόλου για να απαλλάξουν την πόλη από τους όγκους σκουπιδιών που συσσωρεύτηκαν στους δρόμους, λόγω της πολυήμερης απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. Η αποκομιδή ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής και συνεχίστηκε το Σάββατο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τις Δημοτικές Ενότητες Βόλου και Νέας Ιωνίας περίπου 1500 τόνοι απορριμμάτων.


Με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χ. Τσαμπάζης ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τους εργαζόμενους στην υπηρεσία για την προσπάθεια που κατέβαλαν και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να επιτευχθεί ο καθαρισμός της πόλης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ενώ απάντησε και στις προσωπικές επικρίσεις που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες από συνδικαλιστές.
«Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου», υπογραμμίζει ο κ. Τσαμπάζης, «τις δύσκολες αυτές μέρες, και τα δίκαια αιτήματά τους διεκδίκησαν αγωνιστικά και στάση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία επέδειξαν και θέλω να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω για τη στάση τους αυτή. Όσοι ψάχνουν για απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, είναι προφανές ότι κτυπούν σε λάθος πόρτα και ενδεχομένως προσπαθούν να μεταθέσουν αλλού τη δική τους συνδικαλιστική αδυναμία. Εμείς ούτε παράνομες χωματερές δημιουργήσαμε, ούτε σε ιδιώτες εργολάβους καταφύγαμε, ούτε πλασματικές υπερωρίες τάξαμε. Κουβαλάω δεκαετίες συνδικαλιστικής δράσης και δεν επιτρέπω σε κανέναν τέτοιες συκοφαντίες. Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά όχι μόνο σεβαστήκαμε την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, αλλά  και στηρίξαμε και στηρίζουμε τον αγώνα αυτόν. Και φυσικά έχουμε πάντοτε συνείδηση της θεσμικής μας θέσης και των ευθυνών μας απέναντι στην τοπική κοινωνία».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: